Het hebben van huisdieren is ronduit geweldig! Ze kunnen je opbeuren wanneer je een slechte dag hebt of uitgeput thuiskomt van het werk. Het overkomt de beste, maar dan open je de voordeur en wordt je verwelkomt door een klein propje cuteness. Vele dieren zijn een stuk intelligenter dan we denken – en zowel honden als katten kunnen aanvoelen als iemand zich goed of slecht voelt.

Schermafbeelding 2018-10-23 om 15.54.47

600 studenten

Een recente studie van onderzoeker Denise Guastello onthult echter de verschillen tussen mensen die van honden houden en mensen die van katten houden. De studie werd uitgevoerd op 600 studenten van verschillende leeftijden. Er werd achterhaald dat hondenmensen meer sociaal en extrovert zijn, daar waar kattenliefhebbers meer gevoelig en open-minded zijn. Daarnaast bleken deze mensen meer neurotisch te zijn en ook houden kattenmensen meer vast aan wat ze denken, ongeacht de mening van hun omgeving. De studie verklaart dat katten doorgaan onafhankelijker zijn dan honden, wat een belangrijke factor kan zijn in het feit dat katteneigenaars meer tijd hebben voor andere dingen, zoals studeren of werken.

Alle gekheid op een stokje – deze studie moet uiteraard met een korreltje zout genomen worden. Er bestaat namelijk geen absolute waarheid! Wel is het fascinerend en interessant dat bepaalde onderzoeken tot deze conclusies komen. Afijn, wij houden het er gewoon op katten en honden beide interessante dieren zijn om veel van te leren.

Benieuwd naar gehele artikel? Klik dan hier!