Het nuttigen van Sea Moss is op dit moment een trend en dat vinden wij niet zo gek. Deze superfood bevat namelijk ontzettend veel vitaminen en mineralen, waardoor je lichaam er een echte boost van krijgt. Wij vertellen je wat het is én waarom dit onmisbaar is in je dieet!

sea moss
Bron: Sea Moss Gel

Wat is Sea Moss?

Sea Moss bestaat eigenlijk al onwijs lang en stamt uit de tijd dat Jamaica nog een Britse kolonie was. Na de afschaffing van de slavernij moesten veel contractarbeiders uit Ierland het zware werk op het land uitvoeren, waardoor zij massaal naar Jamaica vertrokken. De Ieren waren gewend om zeewier te gebruiken in hun dagelijkse routine, waardoor de lokale bevolking in Jamaica op ideeën werd gebracht.

Vervolgens zijn Jamaicanen lokale zeewier gaan oogsten en werd de Jamaicaanse ‘Sea Moss’ geboren. Sea Moss is niet per se overal hetzelfde, maar het is een verzamelnaam. De Jamaicaanse variant verschilt dan ook van de Ierse variant, maar uiteindelijk wijst het op verschillende soorten rood zeewier. Nog steeds wordt er Sea Moss uit de zee gehaald, maar inmiddels wordt het ook vaak vermaakt tot een gel. Dit zorgt ervoor dat het iets gemakkelijker is in gebruik.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Sea Moss?

Sea Moss valt tegenwoordig onder één van de velen superfoods. Dat komt doordat Sea Moss 15 van de 18 essentieel mineralen bevat die het menselijk lichaam nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan calcium, kalium, magnesium en ijzer. Naast deze mineralen, bevat de Sea Moss ook vitaminen A, B, C, D, E, F en K. Ook bevat deze zeewier antioxidanten en eiwitten. Al met al een behoorlijk rijtje aan positieve dingen die het met zich mee brengt.

Het consumeren van Sea Moss brengt talloze gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zou het, mede dankzij de vitaminen die het bevat, het immuunsysteem versterken, werkt het anti-viraal én kan het ontstekingsremmend zijn werk doen. Verder zorgt het voor bescherming van de slijmvliezen in het spijsverteringskanaal, waardoor het helend kan werken voor mensen die darmziekten als de ziekte van crohn hebben. Ook heeft het een ontzettend goede werking voor je huid. Kortom: een echte boost voor je lichamelijke gezondheid.

Wat kun je met de Sea Moss gel?

Maar wat kun je er dan precies mee? Dat hangt een beetje af van wat je er mee gaat doen. Sowieso kun je gewoon en eetlepel per dag opeten, maar de smaak is niet geweldig. Veel mensen zetten de gel dan ook in als ingrediënt in een gerecht. Het is bijvoorbeeld heel populair om het in een smoothie te verwerken óf om het als bindmiddel te gebruiken in een soep of saus.

Heb je huidproblemen? Dan kan je het zelfs onderdeel van je huidverzorging worden. Ook wanneer je het binnenkrijgt, heeft het voordelen, maar wanneer je het op je huid aanbrengt, doet het ook zijn werk. Zo kun je het op je huid smeren en het goed laten intrekken. De mineralen en antioxidanten die in de Sea Moss zitten zijn ontzettend goed en zorgen meteen voor een stralende en gezonde huid. Laat het een paar minuten intrekken op plekken waar je huid wel een boost kan gebruiken en spoel het daarna weer af. Zo heeft het de tijd om je beschadigde of droge huid te kalmeren en eventuele ontstekingen weg te nemen.

@kylahamlin0 my roomate is now calling me “the gut girl” should i be worried #seamoss #seamossbenefits #seamossresults #seamosshealth #seamossfacts #seamossgel #skinhealth #skincare ♬ original sound – Kyla Hamlin

Waar koop je Sea Moss?

Je zou denken dat je deze Sea Moss alleen in bijzondere winkeltjes vindt, maar niets is minder waar. Je scoort een pot gewoon bij Bol.com via de website. Lekker makkelijk dus! Zorg er wel voor dat je het goed bewaart. Het liefst constant op 4 graden. Het is niet heel lang houdbaar, en door het te bewaren op de juiste manier rek je de houdbaarheid. Het kost je €24,95, maar dan heb je ook wat!