Voor degene die denken dat seks met collega’s nog steeds het meest voorkomt in films of in een slechte roman: we moeten jullie teleur stellen. Misschien wel een van de meeste clichè vormen van seks maar het is waar. Eén op de 4 werknemers heeft namelijk wel eens het bed gedeeld met een collega. Dat is veel. Heel veel.

We gaan het niet hebben over de vraag of dat het goed of fout is om te doen. Noch over  de vraag of dat seks met je collega invloed heeft over je werkzaamheden. Lekker belangrijk. Leuker om te weten is waar dat die behoefte vandaan komt en hoe jij ervoor kan zorgen dat je die knappe collega ook zover krijgt. Let’s go.

FEM FEM Seks collega

Herhaling is key

Een onderzoek van de universiteit van Hamilton in New York wees uit dat het gaat om het feit dat we zo veel tijd besteden met onze collega’s. Dit zorgt ervoor dat we de behoefte kunnen krijgen de lakens te delen met hen. Het onderzoek wees namelijk uit dat wanneer we bepaalde gezichten vaker zien, we deze beoordelen als aantrekkelijker. Volgens psycholoog Ravi Thiruchselvam is een belangrijk onderdeel van verliefd worden herhaling.

“Cupid’s arrow is often slow to strike. An important part of the phenomenon may be attributable to the gradual change in attractiveness from repetition”

Ravi Thiruchselvam

Je brengt nu eenmaal veel tijd door op je werk: als het goed is ongeveer net zoveel tijd als in je eigen bed. De kans is dus aanwezig dat je op je werk iemand ontmoet die je vaak terugziet, waardoor je wel meer met diegene zou willen doen dan het bespreken van zaken. Ook werken werknemers ten opzichte van vroeger tegenwoordig vaker zelfsturend en nauwer samen met collega’s. Hierdoor hebben ze nog meer contact met elkaar. Meer contact, meer kans dat je iemand aantrekkelijk vindt. Easy as that.

Ben jij dus al tijden aan het azen op die ene knappe blonde collega met blauwe ogen? Zorg dan dat je meer bij hem in de buurt bent en dat jullie meer contact hebben: de rest gaat vanzelf.

seks-collega-femfem