Geen zin in de sportschool? Dan hebben wij goed nieuws voor je! We hebben seks omdat het leuk is, maar wist je dat je er ook nog is de nodige calorieën mee verbrand? Met een vrijpartij van een halfuur verbrand je er namelijk al tussen de 15 en 350. Hoe ideaal? Wij delen de beste seksposities die hier goed voor zijn.

I'm not finished kissing you yet

Omgekeerde cowgirl

Jij zit schrijlings op je partner met je gezicht naar zijn voeten. Je kan je handen op zijn knieën leggen of naast hem op de grond als je behoefte hebt aan extra wrijving. Je partner heeft duidelijk zicht op je achterste, terwijl jij balanceert in een pose die heel wat evenwicht vraagt. Het is misschien niet zo comfortabel, maar het is wel goed voor je beenspieren en voor het verbranden van calorieën. Je verbrandt zo’n 100 kcal per half uur.

De Amazone

Hij ligt op zijn rug en jij zit boven op hem, met je gezicht naar hem toe. Het makkelijkste is als jij hem met de hand naar binnen leidt. Jij berijdt hem. Vandaar ook de naam van het standje, die verwijst naar de Amazones (de vrouwelijke krijgers uit de Griekse mythologie). Je verbrandt met dit standje 400 kcal per half uur. Ha, doei sportschool!

De zittende schommel

Bij dit standje zitten jullie naar elkaar toe en breng je jullie armen naar achteren en steunen jullie op elkaars handen. Jullie maken allebei een heen en weer gaande schommelbeweging. Als het nodig is kan je je gewicht verdelen door wat meer naar achteren te leunen en op de dijen van hem te rusten. Je verbrandt zo’n 200 kcal per half uur.

Ruggelings

Bij dit standje ligt je partner op zijn rug, en jij ligt op je rug op hem. Je beweegt vervolgens je bekken op en neer en glijdt met je lichaam langs de zijne. Vervolgens leg je je handen achter je en steun je daarop, net zoals je op je voeten steunt. Met dit standje verbrandt je 450 kcal per half uur. Ideaal als je even geen zin hebt in de sportschool!

Draaitol

Je partner zit op de rand van het bed of stoel en jij zit op hem, met je gezicht naar zijn rug toe. Hij houdt zijn voeten op de grond en steunt met zijn armen naar achter. Hij gaat in de juiste hoek bij jou naar binnen. Vervolgens maak je een ronddraaiende beweging en houd je je voeten op de grond.  Je verbrandt hiermee zo’n 200 kcal per half uur.

Snel afgeleid tijdens de seks? Zo houd je je gedachtes onder controle en geniet je meer van seks.