Ben jij als de dood voor spinnen? Dan hebben we een interessante ontdekking voor je. Het lijkt erop dat spinnen dol zijn op de body butter van Sephora. Ja, je leest het goed… Op TikTok gaat het rond dat vooral grote wolfspinnen aangetrokken worden tot dit populaire product.

Sephora creme trekt spinnen aan

Sol de Janeiro Body Butter

TikTokkers hebben ontdekt dat spinnen aangetrokken worden door een bepaalde body butter van Sephora. Verschillende recensies zijn geplaatst waarin wordt gemeld dat de spinnen naar het product komen en zelfs achter vrouwen aan rennen en hen volgen, omdat ze de geur zo lekker vinden. Dit klinkt als een nachtmerrie! Deze mensen die de recensies schreven probeerden andere te waarschuwen voor het product, want ja, niet iedereen is gek op spinnen. Binnen no time werd social media overspoeld met beweringen dat deze crème spinnen zou aantrekken.

Het gaat allemaal om het volgende product: Sol de Janeiro body butter, waar niet alleen mensen gek op zijn, maar blijkbaar ook spinnen. Dit spul was mega populair en is dé oplossing voor een droge huid. Het knapt je huid op door de beschermende barrière te herstellen en het microbioom te ondersteunen, zodat vocht lekker lang blijft zitten. Met hibiscus en een Braziliaans kalmerend complex is het niet alleen voedend, maar ook nog eens superrustgevend. Na gebruik voelt je huid als zijde. De body butter geeft je huid echt een verwenmomentje met zijn intense hydratatie. Maar ja, is dat het waard als er spinnen op af komen?

@shrimpeez #greenscreen “Use this Cream and you will be a Spider Queen” #spidercreme #spidercream #soldejaneiro #sephora #fyp #spiders #scienceexperiments ♬ Carmen Habanera, classical opera(1283412) – perfectpanda

Feit of fabel?

In de recensies werd geschreven dat de vrouw nooit wolfspinnen zag in haar huis en nu elke dag er wel één zag. Niet lang nadat dat hele gebeuren online opdook, begon er een ander verhaal rond te gaan: er zou een wetenschappelijke reden zijn waarom die body butter zo’n aantrekkingskracht had op spinnen. Het schijnt te maken te hebben met een mix van stoffen genaamd farnesyl acetaat en hexadecyl acetaat, die ook wel eens in andere skincareproducten zitten. Als de verhouding juist is, kan dit dus echt spinnen aantrekken.

Echter, kruipen wolfspinnen met dit koude weer wel vaker binnen in huizen om warm te blijven. Het verbaast experts dan ook niet dat we ze dus meer zien in deze tijd. Volgens die experts is het gewoon toeval en zien ze geen verband tussen die geruchten en feiten.

Reactie van het merk

Hoe is het nu afgelopen? Voordat je echt in paniek raakt, het merk Sol de Janeiro heeft de beweringen ontkracht in een Instagram-verhaal dat werd geplaatst. “We hadden niet gedacht dat we 2023 zouden afsluiten als een stedelijke legende”, schreef het merk. “Al onze producten, inclusief de nieuwe Delicia Drench Body Butter en de binnenkort uitkomende Cheirosa 59 parfummist, bevatten geen farnesyl acetaat, isobutylftalaat en hexadecyl acetaat.”

De verklaring vervolgde: “Dus hoewel ze misschien veel aandacht van mensen trekken, zullen ze dat niet doen van spinnen (ook al houden we van alle wezens in Sol de Janeiro).” Ook Sephora bevestigde dat de geruchten en beweringen op social media niet waar zijn.

Je kunt dus gewoon weer zonder zorgen je favoriete crème gebruiken zonder dat er spinnen op je afkomen!