Je kent het vast wel: na jouw knipbeurt probeert de kapster jou nog één of andere dure shampoo aan te smeren die echt perfect is voor jouw haar. Meestal zeg je hier nee op. Het kost immers klauwen met geld en je kunt voor één of twee euro jouw shampoo ook gewoon bij de supermarkt halen. In dit artikel leggen we je uit waarom het wél een goed idee is om dure kappersshampoo te gebruiken. We geven je alvast één tip: koop het niet bij de kapper, maar bestel het bij een online groothandel. Dat scheelt enorm in de prijs.

shampoo kapper

Het is beter voor je haar

Kappersshampoo zoals Redken shampoo is geconcentreerder. De shampoo bij de drogist is zo goedkoop omdat het voor een groot deel aangelengd is met water. Bovendien is bij de dure merken het maken van shampoo een echte wetenschap. De shampoo is gefabriceerd met technologieën die jouw haar verzorgen en leven geven. Kappersshampoo bevat vrijwel nooit siliconen of andere synthetische gladmakende producten. Drogist-shampoo bevat dit wel omdat het een goedkoop alternatief is om jouw haar mooi glad te maken, echter, het trekt ook de fut uit jouw haar. Zeker als je last hebt van futloos haar kan het dus geen kwaad om over te stappen op shampoo van een kappersmerk.

Er is een daadwerkelijk verschil

Bij de drogist vind je een enorm scala aan verschillende soorten shampoos: voor beschadigd haar, voor droog haar, voor vet haar, voor lang haar, voor blond haar, voor krullend haar. Maar het lijkt wel alsof het enige verschil de geur is. Stel: je koopt een shampoo voor krullen bij de drogist, dan zitten daar echt wel andere ingrediënten in dan in de shampoo voor gekleurd haar, maar omdat de verdunning zo sterk is, valt dat eigenlijk te verwaarlozen. Kappersshampoo is veel geconcentreerder en bovendien echt een scheikundig hoogstandje. De verschillende soorten shampoos doen echt iets anders met je haar.

Je hebt minder nodig

Zo veel duurder ben je nou ook weer niet uit met kappersshampoo. Omdat shampoo uit de drogisterij zo sterk verdund is, schuimt het niet zo lekker, waardoor je veel meer nodig hebt. Je doet dus veel langer met een fles kappersshampoo dan met een fles goedkopere shampoo. Het prijsverschil valt dus eigenlijk wel mee en het milieu zal je dankbaar zijn!

Tot slot: shampoo van de drogisterij werkt weliswaar minder goed, maar we zijn er niet tegen. Als jouw haar er prima uitziet, is er geen reden om dieper in je portemonnee te gaan graven. Mocht je wel ontevreden zijn met jouw haar, dan kan shampoo van een kappersmerk wel eens de oplossing bieden.