Twee jaar lang is André Hazes gevolgd door een documentairemaker in misschien wel de moeilijkste periode uit zijn leven. Fans van de zanger zijn héél benieuwd naar het échte verhaal, de eerste beelden zijn vandaag op YouTube verschenen in zijn nieuwe trailer.

Trailer André Hazes documentaire
Bron: RTL/Videoland

Over de docu

Videoland brengt vaker persoonlijke verhalen over celebs waar we iets van vinden en waar we heel dichtbij kunnen en mogen komen. Ein-de-lijk mogen we vanaf 20 oktober in het leven kijken van André Hazes. Maar wat kunnen we verwachten?

In de serie kunnen we een reflecterende en kritische André verwachten, kijkend naar de eerste beelden die voor zijn documentaire zijn gefilmd. In deze tijd speelden zijn verslavingen een grote rol in zijn dagelijks leven en dat van zijn naasten. Door te reflecteren op deze voor hem pijnlijke beelden, wordt duidelijk hoe hij zich destijds eigenlijk voelde en hoe het leven van André er de afgelopen twee jaar echt uit heeft gezien.

Eerste beelden

“De spanning begint nu wel te komen. 20 oktober mag ik mijn open en eerlijke verhaal met jullie delen en dat is verdomd eng”, schrijft André Hazes bij de trailer op zijn Instagram. In de video zien we namelijk een kwetsbare en eerlijke André. “Tot een jaar geleden heb ik altijd geroepen dat ik niet verslaafd ben”, vertelt hij zelf in de trailer. Maar de werkelijkheid was anders. “Het laatste weekend voor ik naar Spanje ging, heb ik mezelf zo kapotgemaakt en zo veel gedronken en zo veel drugs gebruikt, dat ik dacht: als ik nu niet meer wakker word, dan is het helemaal prima.”

“Toen kwam ik tot het besef dat ik mezelf en mijn dierbaren rond mij kapotmaakte”, spreekt Hazes in de trailer. “Ik schaam me gewoon voor mezelf als ik dit zie. Ik was blij als ik de volgende ochtend haal, zo erg is het geweest.” Die ernstige situatie had grote impact op zijn carrière, hij schrapte daarom zijn hele agenda. Maar de docu wilde hij wel afmaken, op een voorwaarde: “Alles en iedereen moet eerlijk zijn.” Wanneer hij die drie woorden uitspreekt, komt zijn moeder Rachel, ex-verloofde en moeder van zijn zoontje Monique én André zelf dan ook in beeld.

Het artikel gaat verder onder de video.

Uhm, Monique?

Er was heel wat heisa rondom de ex-verloofde en moeder van zijn zoontje, Monique Westenberg. Het was namelijk niet duidelijk of zij alsnog in de docu te zien zou zijn of niet. Hazes verliet de blondine namelijk voor Sarah van Soelen. Uiteindelijk was dat geen match in heaven, en vergeeft Monique hem. Ze is dan ook, in tegenstelling tot Sarah, te zien in de Videoland-docu van de zanger. Uit de eerste beelden blijkt dat ook zij het verhaal vanuit haar perspectief deelt. “Ik zag dat hij met drugs op het podium stond, ik zie het gelijk aan hem. En dat heeft-ie nooit eerder gedaan. Nooit”, vertelt ze. Heftig!

De vijfdelige Videoland Original André Hazes docuserie toont volgens Videoland een uitermate kwetsbare en eerlijke André en is vanaf donderdag 20 oktober te zien op Videoland. Wij zijn benieuwd!