Misschien ben je momenteel met iemand aan het daten en heb je het gevoel dat dit de juiste persoon is voor jou. Natuurlijk is dat een fijn gevoel, maar het kan zijn dat het soms niet altijd even goed zit als jij denkt. Dit heb je misschien zelf al wel door of juist nog niet, maar sommige signalen wijzen erop dat je duidelijk beter verdient.

Depression in women

1. Je spreekt alleen af onder zijn voorwaarden

Het is al erg genoeg als een man te druk is en geen tijd heeft om met je af te spreken, maar als jij ook de enige bent die er moeite voor doet om elkaar te zien, is dat helemaal geen goed teken. Het laat namelijk alleen maar zien dat jij het serieuzer neemt dan hem en dan verdien je zeker beter. Als iemand je echt leuk vindt, zal hij zelf ook initiatieven nemen om met je af te spreken.

2. Het is onmogelijk om contact te krijgen

Als iemand echt ge├»nteresseerd in je is, kunnen ze wel even de tijd nemen om op jouw berichtjes te reageren. Dus excuses als ‘ik houd niet van whatsappen’ of ‘ik ben niet goed met antwoorden’ hoef je niet meer aan te horen. We leven namelijk in een tijdperk waarin iedereen actief is op hun telefoon. Hij heeft dus altijd wel even de tijd om op je te reageren.

3. Hij ziet het als iets tijdelijks

Als je zelf ook iets tijdelijks wilt, hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. Maar als jij iets zoekt voor een langdurige periode en hij niet, zul je dit toch duidelijk moeten maken. Ga met hem in gesprek en vraag wat zijn verwachtingen zijn. Op deze manier weet je zelf ook waar je aan toe bent.

4. Jij geeft meer om hem

Als jij er meer moeite voor doet dan de andere persoon doe je jezelf geen plezier. Het vinden van een persoon die bereid is evenveel moeite te doen als jij is van cruciaal belang om gelukkig te zijn. Daarbij is dat ook wat je verdient. Dus ga niet voor iemand die minder moeite doet dan jijzelf, want dan verdien je veel beter.

Lees hier waarom we onszelf tekort doen tijdens het daten.