Een relatie kan in het begin fantastisch zijn, maar soms kan het anders lopen dan je verwacht. Werkt je relatie niet meer, maar vind je het moeilijk om dit te beseffen? We get it, afscheid nemen van zo’n mooie periode is ook niet gemakkelijk. Toch is het beter om een relatie te beëindigen op het moment dat je denkt dat het niet langer werkt. We snappen dat je dit héél zeker wil weten, voordat je zo’n grote beslissing maakt. Dit zijn 10 signalen dat je relatie niet werkt.

signalen dat je relatie niet werkt
Bron: Pretty Little Liars

Signalen dat je relatie niet werkt

Er zijn genoeg signalen waaraan je kunt herkennen dat het eigenlijk niet zo lekker meer loopt tussen jou en je vriend(in). Je kunt ze negeren, maar het is beter ze serieus te nemen. Remember: er komt altijd weer iets mooiers en beters op je pad.

1. Jullie doen geen water bij de wijn

Pas jij je altijd maar aan je partner aan? Dan zou dit wel eens kunnen betekenen dat het niet zo lekker meer gaat tussen jullie. In een goede relatie doe je namelijk allebei water bij de wijn, het is geven en nemen.

2. Je voelt je altijd slecht

Als je eigenlijk nooit meer lekker in je vel zit wanneer je met je vriend(in) bent, is het tijd om bij jezelf na te gaan of je dit eigenlijk nog wel wil. Je wil immers je energie gebruiken voor de leuke dingen in het leven.

3. Diep van binnen weet je het eigenlijk wel

Natuurlijk kunnen je hersenen je van alles wijs maken, maar uiteindelijk is je gevoel de leidende factor in dit verhaal. Voel jij al een tijdje dat het niet werkt, maar heb je het tot nu toe genegeerd? Ga dan eens serieus luisteren naar je gevoelens.

4. Er is geen of weinig intimiteit meer

Dit zou wel eens kunnen betekenen dat jullie relatie langzaam overgaat in een vriendschap. Hoewel seks geen vereiste is voor een goede relatie, is het wel een bindende factor. Er zijn stellen die er geen behoefte aan hebben, maar over het algemeen kan het juist zorgen voor dat extra beetje liefde dat je nodig hebt.

5. Er is geen communicatie meer

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: communication is key. Dit geldt echt voor iedere relatie! Als jullie niet meer genoeg met elkaar praten, leidt het waarschijnlijk vaker tot vervelende discussies of gesprekken. Op die manier wordt het er sowieso niet leuker op.

6. Jullie zijn niet meer eerlijk tegen elkaar

En dit is eigenlijk een overduidelijk signaal. Zonder eerlijkheid in een relatie kun je het het beste maar zo snel mogelijk stoppen. Dat is echt het beste voor jullie allebei.

7. Je kunt geen empathie meer opbrengen voor je partner

Als je het niet belangrijk vindt dat jouw partner zich goed voelt en lekker in zijn vel zit, is het sowieso over. Als je genoeg van iemand houdt is het namelijk het allerbelangrijkste dat jouw partner zich goed voelt en doe je er alles aan om dat voor elkaar te krijgen.

8. Jullie geven elkaar soms the silent treatment

Jullie zijn natuurlijk geen vijf meer, dus dit is geen manier van communiceren! Tijd om te breken met je partner, want dit wordt waarschijnlijk niet beter.

9. Jullie corrigeren elkaar constant

Gecorrigeerd worden is al bloed irritant. Laat staan als je partner dit doet…

10. Jullie vertrouwen elkaar niet meer

Een relatie is natuurlijk gebouwd op vertrouwen. Anders zou het onmogelijk zijn om een relatie in stand te houden. Op het moment dat jullie binnen je relatie het vertrouwen kwijt zijn, kun je een goede afloop wel op je buik schrijven. Dat vertrouwen is nodig om op goede voet verder te blijven gaan.

Lees ook: Dit zijn de drie meest voorkomende redenen waarom relaties slagen