Heb jij jouw prins op het witte paard gevonden en weet je zeker dat je met hem oud wil worden? Lucky you! Waarschijnlijk hebben jullie het mega gezellig samen en worden stappen in de relatie langzaam maar zeker gezet. Huisje, boompje, beestje… en kindje? Maar wil en kan hij dat laatste wel? Twijfels kunnen toenemen en dat snappen wij. Het is niet zomaar iets! Dit zijn 10 signalen dat je vriend een goede vader zal zijn. Aan deze kun je herkennen of het goed zit.

Signalen dat je vriend een goede vader zal zijn

Hij kan nog zo knap, lief, leuk en grappig zijn, maar het zijn van een goede vader is simpelweg geen garantie. Natuurlijk weet je nooit helemaal zeker of hij dad-material is, maar er zijn een aantal dingen die er genoeg over kunnen zeggen. Dit zijn signalen dat je vriend een goede vader zal zijn.

#1 Hij heeft verantwoordelijkheidsgevoel

Een kindje is nogal wat. Je zorgt voor een mensje dus je kunt nou eenmaal niet meer voor lang leve de lol gaan, mocht het zover komen. Je bent verantwoordelijk voor een baby én die baby is afhankelijk van jullie. Als jouw vriend nu al laat zien dat hij zich verantwoordelijk voelt voor bepaalde dingen, is dit een signaal dat dit met een kindje wel goed zit.

#2 Hij is begripvol, maar kan streng zijn

Een vader moet grenzen aan kunnen geven, maar ook begrip kunnen tonen. En dit dan het liefst beide op het goede moment. Wanneer jouw vriend zijn grenzen ook aangeeft bij familie of vrienden weet je dat dit onderdeel goed zit. Als hij dan ook nog eens goed advies kan geven, heb je de jackpot te pakken.

#3 Hij moet genegenheid tonen

Ook heel belangrijk. Hij moet natuurlijk super lief zijn en dit ook kunnen uiten. Als hij dus regelmatig laat zien dat hij van jou houdt en dit uit, moet dat bij jullie kindje ook wel goed komen.

#4 Hij is stressbestendig

Kinderen werken je zonder twijfel heel vaak op je zenuwen. Een man moet het dus op een rijtje kunnen hebben wanneer jullie op familievakantie gaan, alle spullen nog moeten inpakken en het kind niet wil stoppen met krijsen. Dat is nogal wat. Als jij ziet dat jouw vriend weinig stresst, is dit een goed teken.

#5 Hij is zorgzaam, maar niet te zorgzaam

Als vader heb je een zorgtaak dus je moet wel voor kinderen kunnen zorgen. In elke situatie! Of jouw vriend zorgzaam is, weet je natuurlijk zelf het aller beste! Als hij ook goed voor jou zorgt wanneer je bijvoorbeeld ziek bent, zit het waarschijnlijk wel goed.

#6 Hij is er ook altijd voor jou

Opvoeden doe je samen! Meestal allebei een even deel, maar soms even niet. Het kan zijn dat jij niet lekker in je vel zit en dus wat minder energie hebt. Op dat moment is het fijn als je partner er ook voor jou is. Je kunt natuurlijk nu al ervaren hoe jouw vriend er voor jou is als je even een dipje hebt. Als dat goed zit, zit het ook wel goed wanneer jullie kinderen hebben.

#7 Hij is goed met andere kinderen

Dit is natuurlijk het moment om even goed op te letten. Als jouw vriend goed kan opschieten met kleine neefjes of nichtjes, zusjes of broertjes of andere kleine kinderen, is dat eigenlijk al genoeg bewijs.

#8 Hij is sociaal

Als hij sociaal is, geeft dat meestal aan dat hij goed is in het onderhouden van relaties. Relaties met vrienden, familie of andere kennissen. Dit is een goed teken, want dat betekent waarschijnlijk dat hij ook in staat is om een goede relatie op te bouwen met kinderen.

#9 Hij vindt thuis samen ook leuk

Wanneer jullie aan kinderen beginnen, gaan jullie nou eenmaal meer thuis zitten samen. Zomaar spontaan een avondje de deur uit, zit er niet meer in. Hij moet het dus wel leuk vinden om samen met jou op de bank te ploffen en gewoon thuis te zijn. Als hij dat nu al niets vindt, wordt het een lastige situatie.

#10 Hij laat zien dat hij van je houdt

Het is belangrijk dat jullie blijven laten zien dat jullie van elkaar houden, want anders is het onbegonnen zaak. Als hij dus nu al regelmatig kleine dingen doet om jou te verrassen en je te laten zien dat hij van je houdt, zit het wel goed.

Lees ook: Deze dingen moet je zeker gedaan hebben voor je kinderen krijgt