Van financiële zaken regelen tot het nemen van belangrijke beslissingen: heb jij het gevoel dat je partner dit nooit doet? Grote kans dat je partner emotioneel onvolwassen is. In veel relaties komt het voor dat het nemen van belangrijke (en volwassen) beslissingen vaak op één persoon aankomt. Wij vertellen je tien signalen waaraan je herkent dat je partner emotioneel onvolwassen is.

Wat betekent emotioneel onvolwassen zijn?

Emotionele onvolwassenheid is aan sommige signalen heel makkelijk te herkennen. Merk jij dat je partner zijn of haar financiële zaakjes niet op orde heeft? Of wisselt je lover regelmatig van baan en maakt hij of zij nooit iets af? Dit zijn tekenen die wijzen op emotionele onvolwassenheid. Vervelend, want wanneer jij wél je sh*t op orde hebt, kan het voelen alsof jij alle vervelende taken in de relatie op je moet nemen. Het gebrek aan verantwoordelijkheid nemen kan ik veel relaties zelfs eindigen in een breuk, aangezien je nu eenmaal geen zin hebt om vader of moeder te spelen.

Wees alert op de volgende signalen, aangezien je ook aan minder concrete dingen herkent dat je partner emotioneel onvolwassen is.

  • Bij een emotioneel gesprek belangrijke punten achterwege laten of zelfs liegen.
  • Geen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Is er iets misgegaan? No way dat je partner sorry gaat zeggen.
  • Plotseling enorm boos worden. Een kort lontje is iets wat je partner al gauw heeft.
  • Geen duidelijk doel hebben in het leven, dus hierom maar een beetje aanrommelen.
  • Breekt er een moeilijke periode aan? Je partner sluit zich af, wil niet meer praten en neemt afstand van de realiteit.
  • Aandacht voor anderen? Dat heeft je partner niet. Het boeit hem of haar niet hoe het met een ander gaat, of wat een ander voelt.
  • Manipuleren is iets wat je partner behoorlijk goed kan. En hij of zij zal dit waarschijnlijk ook bij jou uitproberen.
  • Samen met je partner de financiën op een rijtje zetten om te kijken wat er maandelijks in- en uitgaat? Hell no. Je partner heeft wel iets beters te doen.
  • Problemen worden niet opgelost, maar uitgesteld. Want als je er niet aan denkt, dan is het er niet – volgens je partner.
  • Je partner heeft nog nooit van een denkbeeldige weegschaal gehoord. Een gelijke verdeling in het huishouden bijvoorbeeld, hij of zij wil hier niet eens aan denken!

Herken je één van deze signalen? Praat erover. Het kan uiteraard zo zijn dat je partner geen idee heeft, en er graag aan wil werken. Indien het gedrag niet anders wordt, dan moet je je afvragen of dit jouw ideale relatie is. You deserve better girl!

Lees ook: Plotseling twijfels over je nieuwe relatie? Dit zouden de redenen kunnen zijn