Wanneer je partner zich wil voorstellen aan zijn ouders is het best wel een groot ding. Dit doe je niet zomaar. Je moet het dan ook pas doen wanneer jullie er beide klaar voor zijn. Er zijn dus signalen die kunnen zeggen dat het tijd is om de ouders van de vriend te gaan ontmoeten. Zijn jullie er al klaar voor?

Je hebt zijn vrienden al ontmoet

Heb je al meerdere keren zijn vrienden ontmoet? Misschien is het dan wel tijd dat jij een keer kennis gaat maken met zijn ouders. Er is wat minder druk wanneer je eerst gaat afspreken met zijn vrienden. Als dit helemaal goed is gegaan is er geen reden meer om nu eindelijk zijn ouders een keer te gaan ontmoeten.

Jullie kunnen het echt goed met elkaar vinden

De klik die jullie samen hebben is heel erg sterk. Jullie hebben in ieder geval het idee dat de relatie voorlopig nog wel even gaat duren. Een groot signaal om een keer kennis te gaan maken met zijn ouders.

Jullie praten samen over de toekomst

Wanneer jullie steeds meer praten met elkaar over een toekomst samen is het ook wel tijd om een keer zijn ouders te gaan ontmoeten. Jullie hebben een volgende stap gezet om voor een langere tijd deel uit te maken van elkaars leven.

Je hebt al 1 van zijn gezinsleden ontmoet

Je hebt toevallig al 1 van zijn gezinsleden een keer ontmoet. Dit kan een broertje of zusje zijn bijvoorbeeld. Geef nou toe, dit maakt het contact met de ouders gewoon een stuk makkelijker.

Het idee is niet intimiderend voor jullie

Het idee van zijn ouders ontmoeten maakt jou echt totaal niet bang. Dat is een goed teken. Je bent benieuwd naar zijn wereld dus ook naar zijn ouders. Tijd om kennis te maken, toch?

Hij is trots op jou

Naast dat jij er klaar voor moet zijn om zijn ouders te ontmoeten, moet hij er zelf natuurlijk ook helemaal klaar voor zijn. Hij moet trots zijn op het feit dat jij zijn vriendin bent en dat is hij zeker. Waar wachten jullie nog op? De ouders ontmoeten kan nu zeker.

Iedereen is er klaar voor

Soms klopt het gewoon helemaal. Iedereen is er gewoon klaar voor om kennis te maken met zijn allen. Gezellig!

Lees ook: Dit is hoe jij je partner het beste voorbereid op de ontmoeting met je ouders