Ach, wat lief: jij en je partner stappen binnenkort het huwelijksbootje in en alles lijkt zo perfect tussen jullie tweeën. Maar niets is minder waar, want anders lees je nu dit niet. Diep van binnen, is er toch een bepaald wantrouwen… of misschien zijn er wel een aantal red flags. Wij hopen natuurlijk dat jij geen van deze signalen bij je verloofde herkent, maar mocht het toch zo zijn, dan moet je nog eens je relatie overpeinzen.

signalen verloofde geen goed teken
Bron: Friends

1. Naar andere aantrekkelijke mensen kijken

Stel je voor: je bent samen ergens weg en je verloofde werpt bij elk aantrekkelijk persoon een hongerige blik. Helemaal niet leuk, nietwaar? Houd jezelf alsjeblieft niet voor de gek, door te zeggen dat het maar een onschuldige blik is. Tuurlijk ‘kijken mag, aanraken niet’, maar bij kijken zijn er uiteraard een aantal grenzen. En al helemaal als je bij een bepaalde leeftijd bent gekomen dat je elkaars verloofde bent. Je bent geen 16 jaar meer en is dus gewoon meer dan normaal dat je je als een volwassen persoon gedraagt.

De ene persoon kan je op heterdaad betrappen en kun je meteen confronteren bij zijn of haar actie, maar anderen zijn er wat slimmer in en zijn er een stuk sluwer mee. Heb jij hier en daar je bedenkingen en zegt je gevoel toch dat je verloofde hier mee bezig is, dan is dat waarschijnlijk ook het geval. Zo’n gevoel ontstaat natuurlijk niet uit het niets en is daarom meestal altijd wel goed. Heb je een monogame relatie en voel je je hier niet goed bij, dan wordt het tijd om aan de bel te trekken.

2. Telefoon is verboden terrein

Een gevaarlijk wapen: de telefoon. Wat iemand toch allemaal kan verstoppen in een telefoon, daar sta jij nog gek van te kijken. Tegenwoordig is vreemdgaan nooit zo makkelijk geweest en dat is een groot probleem. Tuurlijk, je moet er maar gewoon vanuit gaan dat jij en je partner in zo’n goede relatie zitten, dat beide partijen zich geen zorgen hoeven te maken voor ontrouw. Echter, zijn er toch bepaalde mensen die hier misbruik van maken.

Ligt de telefoon van je verloofde altijd met het scherm naar beneden, staat-ie altijd op stil en is het paniek als jij maar één keer in de buurt komt van de telefoon? Dat is geen goed teken. Jij en je verloofde zouden geen geheimen voor elkaar moeten hebben. Gooit je liefje het op privacy, trap er dan niet in. Het zou zo maar eens een excuus kunnen zijn,

3. Dingen worden niet meer opgemerkt

Het laatste signaal, is voor degene die te laat zijn (oftewel al getrouwd zijn). Jij en je partner zouden de kleinste veranderingen nog bij elkaar moeten opmerken, dus als je lover je nieuwe kleding, nieuwe coupe of de extra moeite die je hebt gedaan om er leuk uit te zien niet meer opmerkt, dan hebben we een probleempje. Enne, het is natuurlijk ook geen goed teken wanneer zijn of haar idee van quality time, op de bank tv kijken is. Zelfs na het huwelijk zou je partner enthousiast moeten zijn om je te zien en om bij je te zijn.

Kortom: vergeet niet dat als het gaat om levenslange toewijding, je meer naar je gevoel mag luisteren, dan je hart. Als de bovenstaande signalen ongewenst opduiken bij je partner, dan is het misschien tijd om jullie relatie onder de loep te nemen. Makkelijk is het niet, maar wel de realiteit!