We hebben ’s morgens een heleboel te toen. Stretchen, ontspanningsoefeningen, douchen, bed opmaken, tijd nemen voor een gezond ontbijt, outfit uitkiezen, naar je werk fietsen en nog even de tijd nemen voor onze dierbaren. Dan willen we ook nog graag een klein make-upje dragen en ons haar doen. Dan kunnen we wel eens ergens tijd te weinig voor hebben. Gelukkig vonden wij deze drie fantastische kapsels die je in minder dan één minuutje kan maken.

 1. De lage knot

  Perfect voor lange lokken. Zet je haar vast in een lage paardenstaart. Draai de staart dan rond zichzelf en zet het vast met schuifspeldjes. Als je twee minuutjes hebt, vlecht de paardenstaart dan voordat je hem ronddraait en vastzet. Zo heb je binnen no-time een hele lieflijke, vrouwelijke look. Dit kapsel is ook heel mooi wanneer je dezelfde techniek gebruikt maar dan terwijl je de voorkant van je haar draagt in een zijscheiding.

  lage-knot-zijscheiding-femfem

  Foto: Sazan
 2. De nonchalante vlecht

  Ook al ziet het eruit alsof je veel moeite hebt moeten steken in dit kapsel, je hebt het zo gefixed. Neem vanaf de hoogte boven je oren gewoon drie stroken van je haar boven en vlecht deze. Zorg dat de vlecht soepel naar beneden valt en maak de vlecht beneden vast. Neem dan de rest van je haren erbij en maak er een paardenstaart van. Trek daarna de vlecht en beetje uit elkaar zodat deze dikker lijkt. Klaar is je mooie kapsel!

  lange-nonchalante-vlecht-femfem

  Foto: Isabella Thorsden
 3. De dikke hoge paardenstaart

  Dit lijkt misschien een moeilijkere optie voor degene onder ons met dun haar. Niets is echter minder waar: dit kapsel laat je haar namelijk dikker lijken. Zet de bovenste helft van je haar vast in een hoge paardenstaart. Zet de onderste helft van je haar vast direct onder de andere staart. Kam de bovenste staart zo naar achteren dat hij volledig over beide staarten valt. Neem dan een lok haar uit de onderste staart welke je om beide staarten wikkelt en zet deze vast met een schuifspeldje.

  kapsel-femfem

  Foto: Pophaircuts

Ook een goede knot is simpel en heel mooi. Daarom een ode aan de knot.