Jij bent dit jaar tijdens de decembermaand weer de Bridget Jones van de familie. Dat betekent dat je wederom in je eentje naar het kerstdiner gaat. Vervolgens is het slechts een kwestie van wachten op de vraag: “Heb je nog steeds geen vriendje?”Nee mam, oma, tante, buurvrouw én de rest van de wereld: ik heb nog steeds geen vriendje.

Er is dit jaar geen man die voor jou een kerstontbijt op bed maakt. Daarom reis je toch maar weer af naar je ouders om daar de kerstdagen door te brengen. Nu zijn er 2 dingen die je kan doen. Óf je kan jezelf ontzettend zielig gaan vinden om het feit dat je op kerstavond én beide kerstdagen én de rest van de kerstvakantie ‘All by yourself’ in bed ligt. Óf je kiest ervoor om van de voordelen te genieten. Voordelen? Vooruit: we helpen je. Dit zijn de grote voordelen van single zijn in de decembermaand.

 1. Je kan doen wat jij wilt

  Geen verplichte bezoekjes aan schoonouders of oma’s en opa’s van je boyfriend. Jij hebt hoogstens jouw familie een bezoekje te brengen en de andere dagen zijn lekker he-le-maal van jou.

 2. Je kan naar alle kerstfeestjes die er zijn

  Immers, jouw familie accepteert je ook met een kater en je hoeft jezelf niet voor te doen als de perfecte schoondochter want hey, die ben je niet. 2e Kerstdag en alle andere kerstvakantiedagen in bed liggen met een kater? Kan gewoon.

 3. Je kan zoveel eten als je wilt

  Gezien het feit dat je de kerstnachten toch niet gaat besteden aan het bedrijven van de liefde met je lover, hoef jij je niet druk te maken om een opgeblazen buik. Eet gewoon lekker wat je wilt, daarna kun je heel comfortabel in je eentje uitbuiken in bed.

 4. Je hoeft er niet de hele kerst fabulous bij te lopen

  Want voor wie zou je dat doen dan? Voor het familiediner mag je best even die partydress uit de kast trekken maar elk ander moment kruip jij gewoon lekker in je onesie.

 5. Besteed tijd aan je datingapps

  Tijdens de decembermaand is namelijk iedereen die single is af en toe bewust van het feit dat het best lekker zou zijn, zo’n partner. Nu willen we je niet uit je ‘single zijn in december is leuk’ vibes halen, we willen je er enkel op wijzen dat er rond deze tijd van het jaar veel plezier te maken valt via die apps. Want nu je single bent mag je zoveel plezier maken als je wilt. Just saying.

 6. Je goede voornemens zijn ook echt jouw goede voornemens

  Jij als single kan je volgend jaar precies richten op de doelen waarop jij je wilt richten. Hierbij hoef je geen rekening te  houden met wat je partner ervan vindt. Wil jij de wereld zien? Ga dan. Wil jij van baan veranderen? Zeg je baan op. Je bent onafhankelijk en je hoeft bij het opstellen van jouw goede voornemens niet te denken aan de gevoelens van anderen.

single-decembermaand-bridget-femfem