Single zijn in de 30 iets om je voor te schamen? Helemaal niet, het is juist fantastisch! Okee, misschien niet altijd. Het is nooit een leuk moment wanneer je tijdens een etentje met vrienden weer naast de enige andere single dude wordt gezet en iedereen verwacht dat je direct voor hem valt. Er zijn echter genoeg redenen waarom single zijn in de 30 juist geweldig is en je een heleboel kansen biedt.

single jaren dertig FEM FEM

Je kan doen wat je wil

Je hebt veel meer financiële vrijheid om leuke dingen te doen dan toen je in de 20 was. Je kunt je geld uitgeven aan dingen die jou gelukkig maken. Een weekendje naar die luxe spa in Zwitserland? Doen! Die super mooie maar erg dure jas? Je mag helemaal zelf bepalen waar je je geld aan uitgeeft. Niemand die je kan tegenhouden.

Je vindt het niet erg om ergens alleen heen te gaan

Je ziet ze weleens, die mensen die nergens alleen naartoe gaan en altijd afhankelijk zijn van hun partner. Jij hebt vaak geen keus en moet wel eens alleen naar een evenement. Vroeg of laat zal iedereen dit weleens gebeuren, ook diegenen in een relatie. Jij bent iedereen een stap voor want jij bent daar allang okee mee. En alhoewel je zeker een partner in crime zal vinden als je dat wilt, hoef jij nooit afhankelijk van hem te zijn.

Je hebt het hele bed voor jezelf

Je slaapt als een roos want je hebt je hele bed voor jou alleen. Je kan een super comfortabel fort bouwen met alle kussens en dekens en de hele nacht naar hartelust draaien en helemaal diagonaal in je bed gaan liggen.

Je leert dingen die je anders niet zou weten

In je dertiger jaren worden dingen vaak een stuk serieuzer dan dat ze in je twintiger jaren waren. Misschien koop je een huis of kom je andere uitdagingen tegen. Je vrienden hebben niet altijd tijd om je te helpen, je komt er dus niet onderuit om sommige dingen alleen op te lossen. Hierdoor kom je erachter dat je meer aankan dan je denkt en dat je niet altijd iemand nodig hebt om dingen klaar te spelen.

Elke dag is van jou

Het is een enorme luxe dat je elke dag helemaal zelf in kan vullen. Okee, je hebt misschien een baan waar je minder vrijheid hebt, maar na werktijd staat de wereld voor je open. Je kunt gaan eten met een vriendin, een boek lezen en dineren met een zak chips of naar de bioscoop gaan. Zodra je een gezin hebt wordt deze realiteit een vage herinnering. Natuurlijk heeft het gezinsleven andere leuke kanten, maar geniet nu nog even van deze momenten. Ooit zal je naar deze tijd terug kijken en je afvragen waarover je ook alweer klaagde.

Je hoeft (niet) alleen je eigen was te doen

Je was doen is een eitje. Je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen kleding en ondergoed. Je hebt niets te maken met moeilijke shirts die ook nog gestreken moeten worden of eindeloos veel baby kleding die onder het spuug zit. Als je geen zin hebt om de was te doen koop je gewoon een paar nieuwe onderbroeken. Die was komt na het weekend wel, niemand die het weet.