Singles die op zoek zijn naar een vaste relatie, zeggen zelden leuke partners tegen te komen. Tegelijkertijd geven ze toe misschien te kritisch zijn. Dat blijkt uit onderzoek dat Psychologie Magazine deed samen met datingsite Pepper onder 1749 singles.

wildfiress
@wildfiresss

Obstakels?

De feestdagen zijn net achter de rug en dat gaat menig single niet in de koude kleren zitten. Bijna de helft van hen zegt juist dan een partner te missen. Maar het gemis is vooral ook dagelijks: 65 procent geeft aan dat ze ‘gewoon’ iemand missen om ’s avonds mee op de bank te zitten.

Top-3 obstakels
Wat zijn de grootste obstakels voor een fijne relatie? Dit staat volgens de ondervraagde singles tot nu toe een relatie in de weg.
* Ik kom nooit leuke partners tegen (42%)
* Ik durf me niet goed open te stellen (40%)
* Ik ben misschien te kritisch, stel te hoge eisen (39%)

Er zijn ook opvallende verschillen tussen de seksen. Grote frustratie onder mannen is dat ze online geen respons krijgen (39 procent, versus 7 procent van de vrouwen) en vooral mannen onder de dertig bekennen dat ze niet weten hoe ze moeten daten of flirten. Mannen hebben overigens twee keer zo vaak als vrouwen het gevoel dat ze ‘gefriendzoned’ worden (27 procent, versus 15 procent). Vrouwen daarentegen hebben vaker het idee dat ze op de verkeerde vallen en dat er weer afstand ontstaat als een flirt serieus dreigt te worden.

Lees ook: zo kom je als single vrouw de december maand door