Na de zomer leek iedereen om je heen zo’n beetje een vriendje te hebben. Alsof ze elkaar allemaal al Tinderend tegen het lijf zijn gelopen op een festival en toen ongelofelijk verliefd hun tentje op de festivalcamping zijn ingekropen. Nu lijkt het alsof ze daarna nooit meer een nacht zonder elkaar hebben geslapen. Maar jij zit nog steeds alleen. Goed nieuws: jij hebt deze winter ook helemaal geen vriendje nodig om er warm bij te zitten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat single vrouwen eerder orgasmes kunnen hebben dan vrouwen in een lange relatie. Finland’s University of Turku en Åbo Akademi University hebben hier onderzoek naar gedaan.

single vrouw orgasme FEM FEM

Onderzoek

Bijna 2200 vrouwen werden ondervraagd voor het onderzoek. Zij moesten gedurende een tijdsperiode van 7 jaar regelmatig vragen beantwoorden over hun seksleven. Dit varieerde van vragen over hun seksuele voldoening tot aan vragen over pijn tijdens de seks. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen die ondervraagd waren was 25.

Het onderzoek wees uit dat iemands relatiestatus van invloed was op seksuele verlangens. De grootste stijging in de mogelijkheid om tot een orgasme te kunnen komen viel plaats onder de single vrouwen. Vrouwen die langer dan 7 jaar een relatie hadden konden het minst goed klaarkomen. De vrouwen die net een nieuwe relatie hadden zaten tussen de vorige twee groepen in.

Mocht je nu dus net alleen op de bank zitten en hier enorm van balen: jij kan hoogstwaarschijnlijk tenminste klaar komen. Vraag je je alsnog af waarom jij nog steeds single bent? Misschien ben je gewoon te slim.