Je zou denken dat juist wanneer je vrijgezel bent, je zin hebt om tijdens de zomer maanden lekker een vakantie te boeken naar een zonbestemming om lekker te relaxen, wellicht een aantal feestjes mee te pakken, and who knows, misschien zelfs een buitenlandse liefde te scoren. Maar niks is minder waar, de meeste Nederlandse singles blijven tijdens de zomervakantie het liefst gewoon thuis.

singles zomervakantie FEM FEM

Ruim 4 op de 10 (43%) van de singles in Nederland ging vorig jaar zomer niet op vakantie en daar wil Lexa.nl verandering in brengen en dus hebben zij een Dating Map gemaakt met de beste Europese hotspots om leuke mensen te ontmoeten.

Feitjes

Bijna de helft (46%) van de singles in Nederland heeft ooit een summer romance gehad en van die 46% dacht ongeveer 85% van hen dat hun zomer liefde de ware zou kunnen zijn. Alleen waar de beste lovers vandaan komen, daar zijn de meningen over verdeeld maar toch zeggen behoorlijk veel vrouwen dat ze de temperamentvolle Spanjaard wel zien zitten.

Maar goed, toch blijven de singles in Nederland toch veel vaker thuis in de zomer wanneer je het vergelijkt met de rest van Europa. Dat terwijl 9 op de 10 dan aangeeft dat ze in Nederland geen leuke date kunnen scoren. Ga je wel naar het buitenland? Dan zijn dit de places to be om een date te scoren volgens de Nederlandse singles:

1)     Single (parent) vakantie – 42%

2)     Strandvakantie – 41%

3)     Georganiseerde groepsvakantie – 39%

4)     Citytrip naar buitenlandse hoofdstad – 30%

5)     All inclusive vakantie – 26%

Kortom dames, ga er lekker op uit. Alleen reizen is ook fijn en mocht je toevallig besluiten om lekker naar Engeland te gaan, de neef van Prins Harry is nog vrijgezel….