Na een lange werkdag zijn we al gauw geneigd om lekker op de bank neer te ploffen en niets meer te hoeven doen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Het is alleen wel belangrijk om jezelf weer goed voor te bereiden op de volgende dag. Als je die productief wil doorkomen, kun je de volgende slaaptips vast goed gebruiken.

Morning stretch in bed

1. Vervang je matras

We kiezen vaak voor een matras dat te zacht of te stevig is, maar dit veroorzaakt pijn bij het wakker worden. Uit studies blijkt dat je het beste kunt gaan voor een matras hier net tussenin. Het helpt je lichaam goed uit te rusten en het stimuleert je lichaam tegelijkertijd om de volgende dag productiever en functioneel te zijn.

2. Eet niet te veel voor het slapen

Vaak zijn we geneigd om voor het slapen gaan nog van alles in onze mond te stoppen. Een lichte snack op basis van eiwitten brengt de bloedsuikerspiegel in evenwicht en dat geeft je productiviteit een grote boost. Zo kun je bijvoorbeeld een handje amandelen eten of een lepel amandelboter, zolang het maar niet te veel is.

3. Verhoog je kussen

Naast een goed matras is een goed kussen ook belangrijk om op te slapen. Het is belangrijk om een kussen te kiezen die je hoofd naar het niveau van je lichaam optilt als je op je matras ligt. Dit helpt de bloedsomloop te regelen en ontspant je geest, waardoor je beter zult slapen en je mentaal wordt voorbereid op de volgende dag.

4. Verander je kamertemperatuur

Wanneer je de temperatuur in je kamer aan de warmte waarin jij je comfortabel voelt, slaap je gedurende de nacht veel rustiger. Studies zeggen dat een temperatuur tussen de 16 en 23 graden het beste werkt om in te slapen. Zo wordt ons comfortniveau verhoogd en worden onze lichamen gestimuleerd voor een effectieve dag erna. Lees hier waarom het verstandig is om met je raam open te slapen. 

5. Vermijd koude voeten

Het is nooit fijn om met koude voeten te slapen en studies tonen aan dat je je ook veiliger voelt als je voeten bedekt zijn. Sommige mensen kiezen ervoor om sokken te dragen en anderen wikkelen hun deken om hun voeten heen. Het hebben van warme voeten bevordert je nachtrust en je productiviteit voor de volgende dag.

Toch een slechte nachtrust gehad? Deze producten zorgen ervoor dat je er fris uitziet.