Als je partner vreemdgaat is dat geen pretje. Helaas lijkt vreemdgaan toch steeds vaker voor te komen. Voor sommige is de relatie gelijk gedaan terwijl andere het nog wel een tweede kans willen geven. Wij hebben voor jullie bekeken hoeveel slagingskans je relatie nog heeft nadat één van jullie is vreemdgegaan.

Bron: Gossip Girl
Bron: Gossip Girl

Als eerste is de vraag, zou jij je partner kunnen vergeven als hij/zij is vreemdgegaan?

Waarom gaat je partner vreemd?

Vreemdgaan valt nooit goed te praten, maar er zitten 9 van de 10 keer wel z’n redenen achter. Meestal gaat je partner vreemd omdat hij\zij iets mist in de relatie of het kan natuurlijk ook dat hij niet meer van je houdt.

Er zijn verschillende manieren van vreemdgaan, namelijk fysiek en emotioneel. Als je fysiek vreemdgaat vind je het gewoon lastig om de verleiding te weerstaan en dan hoeft het zeker niet te betekenen dat er iets mis is in jullie relatie. Het kan ook zijn dat iemand emotioneel vreemdgaat. Meestal zijn er dan gevoelens in het spel. Dan is er vaak wél iets mis in jullie relatie.

Mocht je je relatie willen voortzetten dan is het belangrijk dat je blijft communiceren met elkaar, anders kan het zo zijn dat je gevoelens of irritaties gaat opkroppen. Als het een reden is waar jij niks aan kunt doen en je partner het niet wilt veranderen, heeft het misschien geen zin om de relatie voort te zetten.

De relatie stoppen of voortzetten?

Helaas eindigen de meeste relaties nadat er iemand is vreemdgegaan. Toch is het voor iedereen een andere ervaring. De één zal de ander nooit meer kunnen vertrouwen, terwijl de ander zich er makkelijker overheen kan zetten. De enige manier die er is als je de relatie wilt voortzetten is praten. Alleen door te communiceren zal het vertrouwen weer terug komen. Vraag naar de reden en probeer elkaar ook echt te begrijpen. Goodluck!

Lees: Dit is dé leeftijd waarop mannen vaak vreemdgaan