Slapen in het vliegtuig blijft voor veel reizigers de grootste uitdaging. De omstandigheden zijn nu eenmaal niet ideaal. Toch zijn er trucjes die je een handje kunnen helpen. Vrouwen met korte benen opgelet: déze lifehack kan wel eens een uitkomst worden voor jou!

slapen in het vliegtuig

Slapen in het vliegtuig

Als het gaat om een kort vluchtje kun je gewoon even je ogen sluiten en maakt het niet uit als je niet in slaap valt. Je staat namelijk binnen no-time op bestemming en hoeft geen hele nachten door te brengen. Maarre, als je een verre vlucht maakt en de nacht moet overbruggen in een vliegtuig, begint de echte uitdaging. Tenzij je business class vliegt, is het namelijk echt een struggle om te slapen in het vliegtuig. Enne, dat is gewoon balen want het liefst stappen we allemaal uitgerust uit het vliegtuig wanneer we op de bestemming zijn.

Toch zit dat er voor veel mensen niet in, want er zijn te veel irritaties die je wakker kunnen houden. Het is het allemaal dubbel en dwars waard wanneer je gaat reizen, maar hierdoor zie je er niet minder tegenop.

Houdingen veranderen

Eén van de irritaties wanneer je voor langere tijd in het vliegtuig moet zitten, is natuurlijk dat je constant in dezelfde positie moet zitten. Je hebt alleen maar die stoel en daarin zit je eigenlijk voor misschien wel acht tot twaalf uur helemaal rechtop. Ja, je kunt je stoel een beetje naar achter draaien, maar daar heb je alles wel mee gezegd. We proberen dan ook niet voor niets allerlei nieuwe houdingen uit om weer een beetje fijner te zitten – en dan zo hopelijk ook een keer in slaap te vallen.

Lifehack met vliegtuigriem

Eén van die houdingen is het optrekken van je benen. Helaas werkt dit maar voor korte duur, want je voeten glijden altijd snel van de stoel af omdat het allemaal net wat te krap is. Je kunt verder je benen nergens opzetten dus het wordt na een aantal minuten vermoeiend om je benen omhoog te houden.

Maarre, hoe los je dat probleem op? Daarvoor moet je je vliegtuigriem inzetten – en de juiste plek in het vliegtuig kiezen natuurlijk! Waarschijnlijk klik jij die riem zo snel mogelijk los, zodra het lampje uitgaat. Logisch want dat zorgt ervoor dat je nog net effe wat meer bewegingsruimte hebt. Toch kun je deze riem heel slim inzetten door hem wel vast te houden. Zodra het lampje uitgaat, klik je hem los en trek je je benen op. Vervolgens klik je je riem weer vast om je enkels heen. Op deze manier zorgt de riem ervoor dat je voeten niet van de stoel af kunnen glijden én kun je met je volle gewicht in de riem leunen, zodat het ook weinig moeite kost om ze omhoog te houden. Deze houding zorgt er waarschijnlijk voor dat je comfortabeler zit en dus in slaap kunt vallen. Thank us later!

@alexisburnaby1711idk the @ but ily♬ original sound – speduqaudio