Iedereen heeft zo zijn irritaties in een relatie. Helemaal niet gek, aangezien je veel met elkaar omgaat. Zolang je ze uitspreekt en het er over hebt is het helemaal niet erg. Maar wanneer je dit niet doet kan het een probleem worden. Dit zijn 11x gewoonten waardoor je partner je wilt verlaten.

Slechte gewoonten waardoor je partner je wilt verlaten

Als je helemaal hoteldebotel verliefd bent op je partner wil je natuurlijk niet dat je relatie verbroken wordt. Om dit te voorkomen kan je beter onderstaande punten vermijden.

1. Een scène schoppen in het openbaar

Maak jij altijd ruzie in het openbaar? Grote kans dat je partner dit super vervelend vindt. Deze argumenten zijn vaak erg persoonlijk, iets wat je partner liever privé bespreekt. Daarnaast komt het erg kinderachtig over.

2. Klagen over vrienden en familie

Hoe irritant je vrienden of familie ook kunnen zijn, ze blijven veel betekenen voor je. Niet heel fijn als je partner dan laat weten hoe vervelend ze zijn.

3. Je fouten niet willen toegeven

Iedereen maakt fouten, ook in relaties. Het is dan ook super vermoeiend voor je lover als je deze fouten niet wilt toegeven. Ook is het heel vermoeiend als je partner iets verkeerds doet en je hem niet wilt vergeven. Fouten zijn er om van te leren.

4. Geen confrontatie aan kunnen

Confrontaties zijn nooit fijn, maar ga ze niet uit de weg. Je partner merkt al snel genoeg als je ergens mee zit. Dat geldt overigens ook andersom. Spreek daarom altijd uit als je wat dwars zit, dan doet jouw partner dit ook sneller.

5. De fouten van je partner bij houden

Een relatie is geen spelletje, er is dus totaal geen reden waarom je de fouten van je partner bij zou houden. Iedereen maakt fouten, betrek deze er dan ook niet iedere keer weer bij. Al helemaal als je je partner hebt vergeven.

6. Je partner met je ex vergelijken

Als je je partner constant met je ex vergelijkt is dat een teken dat je nog niet over je ex heen bent. Super irritant voor je partner, en het zorgt voor een hoop extra zorgen voor jou.

7. Je partners privacy niet respecteren

Iedereen heeft recht op een beetje privacy, dat veranderd niet opeens als je in een relatie zit. Gun je partner deze dan ook. Het komt super toxic over als je door je partners telefoon gaat en altijd wilt weten waar hij is.

8. Overdrijven

Maak jij altijd van een mug een olifant? Grote kans dat je partner hier zich aan stoort. Het is echt niet nodig om een hele scène te schoppen wanneer je partner de wc bril omhoog heeft laten staan. Als je dit te vaak doet weet je lover op een gegeven moment het verschil niet meer tussen wanneer jij verdrietig bent of gewoon geïrriteerd.

9. Jaloezie

Het is super vervelend als je extreem jaloers bent over de kleinste dingetjes. Het laat zien dat je onzeker bent, iets wat soms heel vermoeiend kan zijn, als je dit altijd hebt.

10. 24/7 samen moeten zijn

Tuurlijk, het is heel fijn om veel bij je partner te zijn, maar je moet ook niet overdrijven. Als je altijd bij elkaar bent heb je ook geen tijd om over je relatie na te denken en om je partner te missen. In een gezonde relatie heb je ook je eigen dingetjes, die jouw partner respecteert.

11. Je partner niet waarderen

Iedereen vindt het fijn om gewaardeerd te worden en het kost ook helemaal niet veel moeite. Door je partner te bedanken en te zeggen dat je heel blij met hem of haar bent maak je een groot verschil.

Lees ook: 10x afknappers in een relatie