‘Nee’ zeggen omdat je je niet hebt geschoren of doen alsof je klaarkomt: het zijn dingen waar je echt helemaal niets mee opschiet tussen de lakens. Er zijn een aantal slechte gewoontes die jij en je partner à la minute af moeten leren. Want geloof ons, dat is het beste voor beide partijen. Dit zijn acht slechte gewoontes in bed waar je nu mee moet stoppen.

slechte gewoontes
Bron: Gossip Girl

1. Doen alsof

Fake it till you make it, is een regel die niet tussen de lakens geldt. Doen alsof je bent gekomen is echt nog nooit een goed idee geweest. Want A. je bent niet klaargekomen en B. je partner weet nog steeds niet wat je precies lekker vindt.

2. Niet in evenwicht

Wanneer jij wél down under gaat bij je partner, maar hij of zij dit niet terugdoet, dan is de boel niet in evenwicht. Uiteraard hoef je echt niet bij ieder avontuurtje alles op de weegschaal te leggen, maar er moet wel sprake van balans zijn. En wanneer je voelt dat balans ver te zoeken is, dan is het belangrijk om dit aan te geven.

3. Scheer-issues

Zeggen dat je geen zin hebt, omdat je niet geschoren bent? Who cares, je partner moet je accepteren zoals je bent. En geloof ons: de ander ziet de stoppeltjes of haren echt niet.

4. ‘Laat maar’

Soms kan het voelen alsof je niet tot je hoogtepunt kan komen, dit kan door veel verschillende oorzaken komen. Word je al gauw ongeduldig en maak je je druk om je partner? Don’t. Door te snel de woorden ‘laat maar’ uit te spreken, verpest je de vibe en gaat het uiteindelijk helemaal niet lukken. Geef het de tijd en ontspan, dan volgt de rest vanzelf.

5. Druk maken om je lichaam

Vraag jij je continu af wat je partner van je lichaam vindt of denkt? Stop ermee! Je partner heeft ervoor gekozen om met jou in bed te belanden, dus hij of zij vindt je sowieso amazing. Wees blij met jezelf, want je bent geweldig.

6. Opfrissen

Even opfrissen voor de daad, omdat je anders misschien niet fris ruikt? Het wordt tijd om deze slechte gewoonte te skippen. Tandenpoetsen of douchen is een behoorlijke mood killer. 

7. Pijn is niet fijn

Het kan gebeuren dat je tijdens de lakens wat pijn kan ervaren, iets wat je natuurlijk niet wil. Maak er geen gewoonte van om dit niet te benoemen, want wanneer jij je partner hierop attendeert kunnen jullie het probleem verhelpen. Een ander standje, tempo of glijmiddel: het kan allemaal helpen.

8. Niet communiceren

Wanneer je niet helemaal content bent met de kwaliteiten van je partner, maar dit niet hardop zegt, dan gaat er niets veranderen. Communicatie is key, dus maak er geen gewoonte van om alles maar voor lief te nemen. Jij vindt het toch ook fijn om te weten wat je lover wel of niet lekker vindt? Praat erover!