We dromen allemaal van een stralende huid en zijn altijd op zoek naar de juiste middelen om dit te realiseren. Hierbij proberen we te vermijden wat slecht is voor de huid en schaffen we producten aan die het beter kunnen maken. Nu blijkt dat bepaalde gewoontes waarvan je dacht dat ze slecht voor je huid waren juist goed kunnen zijn voor je huid. Wij vertellen je welke dit zijn.

Foto via Unsplash
Foto via Unsplash

1. Je gezicht wassen met een stuk zeep

Als je ’s avonds geen tijd hebt of te moe bent voor een uitgebreide huidverzorgingsroutine kun je er ook voor kiezen om je een kwalitatief goed stukje zeep te gebruiken om je gezicht mee te wassen. Volgens dermatoloog Dr. Mona Gohara bevatten de stukjes zeep van Dove bijvoorbeeld geen harde oppervlakte-actieve stoffen die met je huid kunnen knoeien.

2. Meerdere keren douchen op een dag

Wanneer je een olieachtige, acne-gevoelige huid hebt, kun je jouw lichaam zeker meerdere keren per dag wassen. Hierdoor worden al het vuil en olie verwijderd die de poriën kunnen verstoppen als het te lang blijft zitten. Dus stap gerust nog eens onder de douche.

3. Je gezicht niet diep reinigen in de ochtend

Als je de deur uit wil zonder je gezicht te wassen, is daar niks mis mee. Het is niet nodig om je gezicht ’s ochtends diep te reinigen, zolang je het de avond van tevoren maar goed hebt gewassen. Een plens water in je gezicht is al voldoende om je huid te verfrissen in de ochtend.

4. Veel chocolade eten

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je bergen chocolade naar binnen werkt, maar het eten van chocolade hoeft niet eens zo slecht te zijn voor je huid. Donkere chocolade kan je huid huid hydrateren en de bloedstroom verhogen. Dit zorgt ervoor dat je huid beter bestand is tegen schade die de zon kan aanbrengen. Dit komt door de antioxidanten die chocolade bevat.

5. Iedere dag make-up dragen

Het dragen van make-up is zo slecht nog niet. Zo bieden producten als foundation een beschermende laag voor je huid en beschermt het tegelijkertijd tegen de zon. Dus als je graag make-up draagt, hoef je het zeker niet als iets slechts te zien.

Lees hier wat je moet eten voor een gezonde huid.