Het internet staat vol met creatieve make-up hacks. Sommige zijn geniaal maar andere zijn een totale ramp voor je gezicht. Van condooms om je foundation mee aan te brengen tot de domste manieren om je lippen groter te laten lijken. Wij hebben het internet afgezocht naar de ergste make-up hacks die ooit bedacht zijn om jouw gezicht te beschermen. Dit zijn de vijf make-up hacks die jij absoluut NIET moet proberen.

make up hacks FEM FEM

1. Baking

Baking is simpelweg extra poeder onder je ogen aanbrengen, deze even laten zitten en vervolgens weghalen. Deze techniek is bedoelt om ervoor te zorgen dat je concealer langer blijft zitten en om oogschaduw op te vangen zodat het de rest van je make-up niet verpest. Deze techniek heeft jammer genoeg een groot nadeel. Het aanbrengen van te veel poeder onder je ogen zorgt er namelijk voor dat de huid in dat gebied uitdroogt. Als je bang bent dat je concealer niet blijft zitten kan je een primer eronder gebruiken die ervoor zorgt dat je make-up beter blijft zitten, en een klein beetje poeder eroverheen. Als je vaak last hebt van oogschaduw die naar beneden valt terwijl je oogschaduw aan het doen bent, kan je  dit voorkomen door je kwast goed af te tikken voordat je het product op je ogen aanbrengt.

2. Rode lipstick om wallen weg te werken

Wallen zijn ontzettend vervelend, en soms is alleen concealer eroverheen aanbrengen net niet genoeg. Colour correcting is een techniek waarmee je de kleuren in het kleurenwiel gebruikt om je huid egaal te maken. Zo helpt groen bijvoorbeeld tegen rood. Een trucje wat veel terug te zien is op Instagram is dat mensen rode lipstick gebruiken om de blauwe cirkels onder hun ogen weg te halen. Dit is niet in alle gevallen fout. Donkere huidskleuren kunnen dit namelijk beter hebben dan lichtere kleuren. Als je graag wil colour correcten onder je ogen, gebruik dan een oranje tint, omdat oranje het contrast is van blauw. Hoe donkerder jouw huid, hoe donkerder de oranje kleur die je kan gebruiken. En anders is een uurtje eerder in bed aan liggen misschien ook een goed idee.

3. Concealer aanbrengen onder je foundation

Eerst je concealer aanbrengen en dan je foundation is een techniek die vaak gebruikt wordt om een zo hoog mogelijke dekking te creëren. Maar dit is helemaal niet nodig. Concealer is namelijk bedoelt om gebruikt te worden als dat kleine beetje extra dekking wat je nodig hebt naast je foundation. Bijvoorbeeld voor het bedekken van wallen, puistjes en andere oneffenheden. Maar als je jouw concealer al aanbrengt voor jouw foundation is de kans groot dat je meer make-up gebruikt dan je nodig hebt. Het beste om te doen is toch echt om eerst je foundation aan te brengen en dan te kijken waar je extra dekking nodig hebt. Zo voorkom je dat je make-up er dikker uitziet dan het hoeft te zijn.

4. Huis, tuin en keuken voorwerpen gebruiken als make-up

Op Instagram zien we de gekste dingen voorbij komen. Mensen verzinnen de meest creatieve manieren om hun make-up routine makkelijker te maken. Maar veel van deze hacks zijn verre van veilig voor jouw huid. Zo was er bijvoorbeeld de trend om verschillende voorwerpen te gebruiken als vervanging voor een make-up spons. We zagen de meest aparte dingen zoals condooms, sokken en zelfs eieren. Maar dit is verre van hygiënisch. Vooral het gebruik van alledaagse voorwerpen bij de ogen is gevaarlijk en kan infecties veroorzaken. Wij raden dus zeker aan om het lekker bij echte make-up te houden en geen andere dingen op je gezicht te gebruiken. En het goed schoonhouden van je kwasten is ook zeker een aanrader.

5. Plakband voor rechte eyeliner

Eyeliner is lastig, dat is gewoon zo. Er zijn veel verschillende manieren bedacht om het zetten van een recht lijntje makkelijker te maken. Een veel voorkomende tip is om een stukje plakband naast je oog te plakken wat dient als een soort hulplijntje. Deze truc werkt fijn maar is jammer genoeg niet het beste voor jouw huid. Plakband is namelijk te sterk om op de huid rondom jouw ogen gebruikt te worden. De huid rondom de ogen is erg dun en kwetsbaar en daar moet dus zo voorzichtig mogelijk mee omgegaan worden. Een fijn alternatief voor plakband is bijvoorbeeld een pas zoals een pinpas of een ov-chipkaart. En natuurlijk gewoon blijven oefenen! Practice makes perfect.

Benieuwd naar nog meer make-up hacks om over te slaan? Klik dan hier.