Klinkt wellicht wat cliché om gelijk ‘Let’s Get It On‘ van Marvin Gaye op te zetten wanneer jij en je lief zin hebben in wat deuntjes tijdens de seks, maar toch kan je beter voor cliché gaan dan bijvoorbeeld een Marco Borsato of iets anders Nederlandstalig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlandstalige muziek slecht is voor de seks.

muziek seks FEM FEM

Vorige week kwam radiostation 100% NL met een onderzoek waaruit bleek dat zeven op de acht Nederlanders aangaven trots te zijn op muziek van Nederlandse artiesten máár, slechts 3 procent gaf aan dat ze het ook op hebben gezet terwijl ze seks hebben.

Nederlandstalige muziek

Nou zal je misschien denken, als zeven op de acht Nederlanders trots is op ons vaderlandse muziek, wanneer luisteren ze het dan wel? Nou, 57 procent van de ondervraagde gaf aan dat ze dit draaien als ze onderweg zijn ergens naartoe en 47 procent draait het om te ontspannen na een drukke dag. Waar men vooral heel blij van wordt (90 procent zelfs) is het meezingen met Nederlandse liedjes – met Marco Borsato als populairste artiest. Maar om het nou op te zetten wanneer je van bil wilt gaan? Nou nee, dat liever niet.

Populairste seksnummer

Wat wel leuk is, is dat het nummer wat vorig jaar de titel ‘populairste seksnummer’ kreeg niet Nederlandstalig was, maar wel van Nederlandse artiesten kwam met ook een wel heel toepasselijke titel. Het was namelijk ‘Sex‘ van Kris Kross, een Amsterdamse DJ-act.

Kan je wel wat hulp gebruiken wat betreft een ‘sexy‘ playlist? Deze nummers brengen je in de stemming voor seks.