Meestal wanneer er wordt geschreven over seks hebben we een positieve insteek. Dat het goed voor je is, het kan helpen tegen een verkoudheid of wanneer je last hebt van je darmen. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar met Jan en alleman het bed in moet duiken. Kijk, uiteindelijk maak je natuurlijk zelf de beslissing of je wel of niet met iemand van bil wil gaan maar we hebben wel een aantal slechte redenen verzameld om het niet te doen.

slechtste redenen FEM FEM

De slechtste redenen om zomaar met iemand het bed in te duiken

Om iemand te overtuigen om een relatie met je te beginnen. Je hebt iemand ontmoet, er is een klik maar eigenlijk vanaf het begin al maakt hij of zij duidelijk dat ze niet zoekende zijn naar een relatie. In plaats van jezelf te beschermen ga je er toch wel voor want je denkt dat seks hier misschien wel verandering in kan brengen. Het enige waar dit toe kan leiden is helaas een gebroken hart.

Omdat je een relatie hebt. Als je het gevoel hebt dat iemand bij je weggaat als je niet met ze naar bed gaat dan moet je sowieso goed nadenken of dit wel de juiste relatie voor jou is. Tuurlijk, iedereen heeft momenten dat ze even geen zin hebben, maar jezelf telkens dwingen omdat het voelt als een verplichting is niet gezond.

Omdat jij je onzeker voelt en je het gevoel hebt dat seks ervoor gaat zorgen dat jij je gewaardeerd gaat voelen. Ja, seks kan wel een bepaalde leegte vullen maar het is maar voor korte duur.

Omdat je zoekende bent naar afleiding. Sommige mensen gebruiken seks voor dezelfde redenen dat andere mensen drinken of roken of zichzelf volproppen met eten. Je gebruikt het als een soort afleiding van andere ‘problemen’ waar je mee aan het dealen bent. Seks wordt gebruikt als een soort ontsnapping. Wederom is dit natuurlijk iets van korte duur en geen oplossing.

Seks als rebound. Je relatie of wat je het ook kan noemen is net voorbij waardoor je je niet geliefd voelt. Om even te vergeten dat je bent afgewezen duik je met de eerste de beste man of vrouw die interesse toont het bed in. Maar of het nou echt helpt?

Weten wanneer je de beste seks van je leven hebt? Uit onderzoek blijkt dat dat pas echt na je dertigste is.