The hunt om je ware liefde te ontmoeten via een dating app lijkt tegenwoordig een stuk moeilijker te zijn geworden. Urenlang ben je bezig met swipen en toch blijft de teleurstelling aanwezig. Ja, het kost je behoorlijk veel tijd en goed voor je zelfvertrouwen is het ook niet altijd. Nu blijkt dat ‘slow-daten’ populairder wordt, maar wat houdt het precies allemaal in?

slow dating FEM FEM

Slow daten

Het draait bij slow-daten om zorgvuldig voorgestelde matches en kwaliteit boven kwantiteit. Zo heb je bijvoorbeeld dating app Once waarbij je maar één match per dag krijgt op basis van jouw voorkeuren. Voor vele een verademing want je bent niet de hele dag bezig met swipen. Volgens co-CEO van de dating app zijn er zes redenen achter het ontstaan van de ‘slow dating‘ trend.

1. Het is beter voor je zelfvertrouwen

Daten kan funest zijn voor je zelfvertrouwen. Je geeft jezelf bloot online door foto’s van jezelf te delen, je persoonlijkheid en je vraagt er natuurlijk om om leuk gevonden te worden. Bij slow-daten word je niet te snel beoordeeld – de andere persoon neemt de tijd om jou als match te overwegen in plaats van jou binnen een seconden weer weg te swipen en te vergelijken met andere profielen.

2. Het bespaart tijd

Gebruik je regelmatig een dating app? Dan weet je hoe tijdrovend het kan zijn wanneer je ongelimiteerd kunt swipen. Het vinden van een leuke partner moet geen uren van je tijd in beslag nemen dus als je jouw match niet leuk vindt, dan kom je er morgen gewoon weer op terug.

3. Betere matches

Dankzij de algoritme van bijvoorbeeld een dating app zoals Once worden er profielen voorgesteld die special voor jou zijn uitgezocht op basis van jouw voorkeuren en feedback. Dit houdt dus in dat je niet langs honderden profielen hoeft te swipen die net bij je passen en (als het goed is) heb je sneller een band met iemand met wie je een match hebt.

4. Meer succes

Je kan pas écht persoonlijk contact met iemand maken als je met minder personen praat. Ben je met meerderen mensen in gesprek kan het allemaal iets te ingewikkeld worden en kan het zo zijn dat je te weinig interesse toont in iemand die eventueel een goede match zou kunnen zijn. Dus ben je maar met één iemand in gesprek, dan bouw je sneller een band op.

5. Het stimuleert je ook om open te staan voor andere types

Tuurlijk, je kan aangeven wat het is wat je zoekt in een partner maar als je maar te maken hebt met één match per dag, dan wordt je ook geconfronteerd met iemand die normaal gesproken niet jouw ’type’ is. Misschien denk je aan het begin, ‘hoezo ben ik aan hem of haar voorgesteld’ maar toch neem je de tijd om ze te leren kennen want je bent geïntrigeerd and who knows, straks ben je aangenaam verrast.

6. Je mening over online daten zal veranderen

Online daten heeft niet bepaald een goede naam. Vele vinden dat je er geen ‘echte’ connectie met iemand op kan maken maar met slow daten, waarbij je per dag maar één match hebt, zal je mening over online daten veranderen.

Lees ook: dit zijn de populairste banen op dating apps.

Happy swiping!