Als kind werden we er al zielsgelukkig van om slush puppies te drinken! Lekker zoet en heerlijk op warme dagen. Tegenwoordig drinken we haast geen slush puppies meer, maar daar komt waarschijnlijk vanaf nu verandering in. Deze slush puppie van wijn wil je namelijk écht proberen.

slush puppie van wijn
Bron: Pinterest

Zo maak je een slush puppie van wijn

De heren van Ster in de Keuken lieten hun creativiteit de vrije loop en kwamen erachter dat je met wijn ook een prima variant kan maken op de slush puppie die we vroeger dronken. Het lijkt zelfs een beetje op de frozen rosé, waar we al eerder over schreven. Toch is het weer net even anders en daarom minstens net zo lekker.

Ingrediënten voor twee slush puppies

  • 250 milliliter rode wijn
  • 250 milliliter witte wijn

Verder is het van belang dat je een aantal dingen in huis hebt. Je gaat namelijk zelf ijsklontjes maken voor dit recept dus ijsblokjesvormen of van die zakken waarin je dit maakt zijn wel belangrijk om in huis te hebben. Genoeg voor zo’n 500 milliliter wijn! Daarnaast is een keukenmachine ook echt een must.

Bereiding van de slush puppie van wijn

De bereiding van de slush puppy van wijn is erg gemakkelijk. Je begint met het maken van de ijsblokjes. Je giet de vormen of zakken vol met de verschillende wijn. Let op! Je doet de wijn niet door elkaar dus je maakt twee verschillende soorten ‘ijsblokjes’. Deze moeten voor minstens vier uur de vriezer in, maar eigenlijk is een hele nacht nog beter. Je kunt dus ook de avond voordat je de slush puppy’s nodig hebt al aan de slag.

Zodra de ijsklontjes helemaal bevroren zijn, kun je aan de slag met het maken van de slush puppie. Het kan zijn dat niet alles bevriest, maar dat is niet gek. Dat komt door de alcohol die niet goed kan bevriezen. Haal eerst één van de twee wijnen uit de vriezer en gooi de blokjes in de keukenmachine. Hak het ijs helemaal fijn tot schaafsel, zoals je het kent van een slush puppie en giet het in een glas. Spoel de keukenmachine vervolgens weer om en pak de andere ijsblokjes erbij. Ook dit maal je fijn tot schaafsel en giet je bij de rest. Daarna een rietje er in en cheers!