Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is afgelopen maandag van start gegaan. 21 bn’ers zullen wekenlang op een onbewoond eiland zien te overleven. Omdat het basispakket nogal karig is, proberen deelnemers van alles naar het eiland mee te smokkelen.

Expeditie Robinson

Niet zo heel gek, dat Expeditie Robinson-kandidaten van alles proberen mee te smokkelen. Zij mogen maar twee van elk kledingstuk mee nemen. Zwemkleding, shirts, broeken, onderbroeken, sokken én schoenen. Oh ja, en één pet! Daarmee moeten de deelnemers wekenlang afzien op een onbewoond eiland. Er zijn daarom in de afgelopen seizoenen behoorlijk wat dingen meegesmokkeld naar het eiland. Wij zetten de meest bizarre verhalen voor je op een rij.

Expeditie Robinson
Bron: Expeditie Robinson

Pincet

Een pincet verstoppen… down under ja. Om haar terugkomende haartjes er uit te trekken besloot Fatima Moreiro de Melo in een hele intieme plek een pincet te verbergen. Uiteindelijk heeft ze de pincet helemaal niet gebruikt, maar het klinkt absoluut niet comfortabel.

Oordopjes

Buiten slapen in de wildernis tussen allerlei soorten dieren en insecten. Disgusting, maar hoeveel geluid maakt dat wel niet? Fien Vermeulen wist oordopjes in haar bh mee te smokkelen, zodat ze vredig en geluidloos kon slapen. Hoe handig is dat?

Vitaminepillen

Radio-dj Eva Koreman smokkelde een condoom mee naar haar Expeditie Robinson-avontuur. En nee niet voor the dirty, maar voor wat bruistabletten! Eva wilde het toen ook al heel bont maken. Ook zij kwam met het idee om iets down there te stoppen, de condoom met de vitaminepillen. Helaas ging het alleen niet helemaal zoals gepland. Bij aankomst werd ze namelijk al snel meegenomen om persfoto’s te maken. In paniek besloot ze de vitaminepillen in haar bikinitopje te verstoppen. Op de foto’s is dat duidelijk te zien. Toen de productie het zag, moest zij haar bruistabletjes helaas inleveren.

Bron: Temptation Island

Niet alleen Eva kreeg het idee om vitaminepillen mee te nemen. Hugo Kennis wist er ook een paar mee te krijgen en nam er regelmatig een brokje van. “Ik bewaarde ze als de grootste schat, en voor elke opdracht brak ik er telkens een klein stukje af. Mentaal gaf me dat een enorme boost.”

Zo moet je het niet doen

Heel handig die vitaminepillen en die intieme plekjes, maar zo moet je het volgens Hugo Kennis niet doen. “Je weet dat de openingsscène van Expeditie Robinson altijd in het water eindigt. Toen wij werden losgelaten waren er een paar dames die vitaminepillen in hun beha hadden. Er kwam een oranje schuim uit, jongen! Voor de productie was dat natuurlijk hilarisch!”