Finally! We kunnen eindelijk onze gebruikersnaam op Snapchat veranderen! Weg met alle té awkward gebruikersnamen. We vertellen je alles wat je wilt weten over deze nieuwe update.

snapchat-naam-veranderen
Bron: Snapchat

Binnenkort kun je je Snapchat naam veranderen

Veel van ons hebben Snapchat aangemaakt toen we jonger waren en dit leverde nogal wat cringy namen op. Uiteindelijk hadden we hier dus spijt van, maar nooit hadden we de mogelijkheid om hem te veranderen. Tot nu! Snapchat zag ons probleem en kwam met een oplossing. Binnenkort kun je zelf je Snapchat naam veranderen.

Australië

Tot nu toe is de update alleen nog maar beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland. De kans is echter groot dat ‘ie ook naar Nederland komt. Nog even bidden dan maar.

Waarom nooit eerder een update?

Er is ontzettend veel vraag naar de mogelijkheid om je gebruikersnaam te veranderen. We vragen ons dan ook af waarom dit nog niet eerder mogelijk was. Volgens Snapchat heeft dit te maken met verschillende regels rondom de veiligheid. Het is volgens de app niet mogelijk om accountgegevens, herinneringen of snapreeksen van de ene naar de andere gebruikersnaam over te zetten. Thank god heeft Snapchat daar nu wel een oplossing voor.

Hoe deze update in z’n werk zal gaan, daar durven we nog niet te veel over te zeggen. Wel is het een aantal mensen in Australië en Nieuw-Zeeland al gelukt. Hierover plaatste ze een video op TikTok.

Wij zijn super blij met het nieuws en we kunnen niet wachten tot we onze naam kunnen veranderen.

Lees ook: De stress die je krijgt van de zandloper op Snapchat