Schoenen die veel gedragen worden, worden nu eenmaal vies. Aan het begin probeer je alles nog te vermijden wat eventueel voor een vlek kan zorgen maar dan komt de eerste spatje erop… Afijn, vooral met sneakers kan dit pijnlijk zijn en wil je liever niet op iets lopen wat er vervuild uitziet. Gelukkig hebben wij handige tips waardoor om je sneakers schoon te houden waardoor ze er altijd goed uit blijven zien.

sneakers schoon nieuw FEM FEM

Schoonmaakdoek

Om ervoor te zorgen dat ze in top conditie blijven is het van enorm belang dat je met de juiste producten werkt. En nee, dit hoeft niet gelijk de duurste product te zijn, als het maar iets is wat wel goed werkt. Schoonmaakdoekjes gebruik je om alle vuiligheid weg te halen en werkt eigenlijk het beste als je het direct gebruikt nadat er viezigheid op je sneaker terecht is gekomen. Ga altijd voor een wit doekje want het verlaagt het risico dat het afgeeft op je sneakers.

Borstel

Soms heb je niet genoeg aan een schoonmaakdoek om alle hardnekkige vlekker eruit te krijgen. Pak er dan ook een borstel bij. Je kan in schoenenwinkels speciale borstels vinden voor sneakers die variëren van haren. Geen borstel voor je schoenen in huis? Kijk even of je ergens nog een niet gebruikte tandenborstel hebt liggen – dit werkt vaak ook!

Schoonmaakvloeistof

Uiteraard moet je wanneer je aan de slag gaat met een borstel er ook nog iets bij gebruiken om het schoon te maken. Pak AUB geen afwasmiddel, dit is absoluut niet goed voor jouw sneakers. Ga voor een vloeistof die speciaal gericht is op sneakers en wanneer je het aanbrengt maak dan altijd circulaire bewegingen om geen strepen achter te laten.

Voorzorg en vernieuwen

Net nieuwe sneakers gekocht? Zorg dat je ze laat inspuiten. Op deze manier creëer je een beschermlaag waardoor vuil zich slechter aan het materiaal kan hechten. Heb je te maken met oude sneakers die er echt niet meer goed uit zien en ook niet zo fris meer ruiken? Vernieuw ze dan en koop een nieuw paar waar je heel veel liefde in gaat stoppen.

via GIPHY

Lees ook over de sneaker trend du moment: chunky dad sneakers.