Iedereen heeft wel eens haast en daardoor weinig tijd om een complete make-up look te creëeren. Je bed lag te lekker, je hebt je verslapen of je had de snooze knop iets te vaak ingedrukt. Op deze momenten kon je tot op de dag van vandaag altijd voor twee dingen kiezen: of je kwam te laat of je ging zonder make-up de deur uit. Dit is niet meer nodig, want met deze snelle make-up routines kan iedere vrouw met haast nog flawless de deur uit.

make-up-routines-haast-femfem

Weg met die oneffenheden

Niemand houdt ervan om wakker te worden met een grote pukkel op haar neus. En wanneer we haast hebben, hebben we al helemaal geen tijd om dat ding te verbergen, toch? Wanneer we haast hebben, gooien we vaak een laagje make-up op ons gezicht en daarboven nog een paar lagen voor die oneffenheden. Maar wist je dat het proberen te verbergen van die oneffenheden er alleen maar voor zorgen dat het uiteindelijk erger wordt? Je moet slim omgaan met een pukkel of ander oneffenheid. Kies er daarom voor om te beginnen met een adempauze voor jouw huid, begin met een vochtinbrengende primer. Kies daarna voor een foundation en ga vervolgens voor een concealer die goed bij jouw huid past. Dit is vaak één of twee tinten lichter dan jouw foundation of huidkleur. Een klein laagje mascara en je kunt er weer tegenaan.

MAC-Primer-hyderaterend-fem-fem
laura-mercier-foundation-fem-fem
NYX-concealer-fem-fem

Nooit meer een bad hair day

Je hebt zoveel haast dat je niet eens tijd hebt om je haar te doen. Je rent maar met een borstel in je ene hand en een tas vol met spullen in de andere de deur uit. Is die kam genoeg? Op sommige dagen wel, maar helaas heeft iedereen ook wel eens een bad hair day. Tijdens zulke dagen helpt alleen een borstel helaas niet, maar wanneer je deze tips gebruikt ziet jouw haar er altijd goed uit. Het is daarom ook het beste om een masker of een andere verwennerij voor je haar te doen nadat je gedoucht hebt. Ga slapen met het masker in je haar of zorg ervoor dat je het meteen uitspoelt en droog föhnt. Daarnaast helpt een zijden of satijnen kussensloop ook wanneer je bang bent voor een bad hair day. Of je kunt gewoon een extra spray droogshampoo gebruiken en je haar opsteken.

haarmasker- fem fem
satijnen kussensloop fem fem
Schermafbeelding 2018-01-24 om 17.50.23

Verslapen? Geen probleem

Verslapen? Zorg er dan voor dat je altijd een klein make-up tasje hebt liggen waar je jouw essentials in kunt gooien om jezelf onderweg even snel een touch up kunt geven. Wanneer daar geen mogelijk toe is, let dan goed op. Iedereen verslaapt zich wel eens, stom maar kan gebeuren. Voor het geval je minder dan één minuut hebt voor je make-up, kies je voor deze drie producten. Kies voor een moisturizer met een tintje, zodat je er al stralender uitziet. Daarna ga je snel door naar je wenkbrauwen, die zeker een touch up nodig hebben. Tot slot snel een lippenbalsem op je lippen en je kunt de deur uit rennen.

bb cream fem fem
Anastasia-Oogmake_up- fem fem
Schermafbeelding 2018-01-24 om 18.01.15

Weg met wallen

Misschien heb je het laat gemaakt gisteren, waardoor je deze ochtend enorme wallen hebt. Ook kan het voorkomen dat je in een drukke periode zit of het is genetisch bepaald dat jij last hebt van wallen. Het liefst verbergen we deze zo goed mogelijk en op zo’n dag als vandaag ook zo snel mogelijk. Hierbij geld de regel: concealer, maar ook zeker een goede voorbereiding. Je kunt natuurlijk groene theezakjes of ijskoude lepels gebruiken om je wallen te verbergen, maar er zijn ook honderden producten gemaakt om die wallen te verbergen of tegen te gaan. Je kunt namelijk zelfs oogmaskers gebruiken terwijl je je make-up opdoet. Of smeer de avond van te voren een oogcrème op.

fast response crème
oogmasker wallen fem fem
groene theezakjes fem fem

Lees ook:

Zondagse rituelen om jezelf op de nieuwe weer voor te bereiden