Soms is het gewoon moeilijk om meteen na de eerste wekker je bed uit te stappen. De verleiding om te snoozen is, ondanks dat je d’r niet altijd fitter van wordt, toch groot. Het bed is warm en je hebt vast nog wel tien minuutjes. Overal horen we vaak dat snoozen niet goed is voor de rest van de dag en hebben we vaak het gevoel dat we lui zijn wanneer we gebruik maken van deze knop. Toch schijnt het zijn van een ‘snoozer’ ook leuke kanten te hebben.

Mensen die snoozen zijn intelligenter

Uit een recent uitgevoerd Brits onderzoek met als titel ‘Why night owls are more intelligent’ is gebleken dat snoozers creatiever en intelligenter zijn. Dat is verklaarbaar door het feit dat de evolutie ons niet heeft voorbereid op deze mogelijkheid. Je checkt dan je klok, zet je wekker nog eens 10 minuutjes later en slaapt dan verder. Vroeger ging het echter heel anders: je werd gewoon wakker en je stond op. Het gebruiken van de snooze functie, waarop de evolutie ons totaal niet heeft voorbereid, vergt dus intelligentie.

snoozen-femfem

Snoozers zijn creatiever

Ook zijn mensen die houden van de snooze-button ook creatiever. Ze staan niet op wanneer hun telefoon zegt dat ze dat moeten doen: ze zoeken een eigen weg in de strijd tussen het moraal besef van het beginnen van de dag en het gevoel om nog even lekker te blijven liggen. Daarmee luisteren we dus meer naar de behoeftes van ons eigen lichaam. Hierdoor is de kans groter dat we uiteindelijk de kracht hebben om onze passies na te streven en oplossingen te zoeken. Voel je dus in het vervolg niet meer lui als je snoozed: het zegt ook veel goeds!

snooze-femfem