Plannen om alleen op reis te gaan maar weet je nog niet zo goed waar je naartoe wilt? Onlangs is er onderzoek gedaan om te zien welke solo-reisbestemmingen favoriet waren van vrouwen. Op basis van veiligheid, gastvrijheid, activiteiten en levenskosten is er een top vijf ontstaan van fijnste plekken om naartoe te gaan als vrouw. Als je nou ervaring hebt met solo-reizen of niet. Komen ze:

bestemmingen solo-reizen FEM FEM

Italië

De perfecte start als solo-reizigster zeggen ze en ook deels geïnspireerd door Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert. Het eten is fantastisch, de wijn ook en de aangeboren gastvrijheid van de Italianen zorgt er ook voor dat je vrijwel per direct op je gemakt voelt. Voeg daar dan ook nog mooi weer aan toe en een land met veel historie en je wil amper het land nog verlaten. Ook is rondreizen door Italië eenvoudig.

Indonesië

Dé bestemming voor je eerste grote soloreis. In totaal heeft Indonesië 17.000 (!) verschillende eilanden dus genoeg te ontdekken. Wat er ook echt voor zorgt dat mensen zijn aangetrokken om door Indonesië te reizen zijn de prijzen. Het leven daar is betaalbaar, er zijn enorm veen ontspanningsmogelijkheden én je ontmoet ook veel andere (solo-)reizigers. Zorg alleen wel dat je van tevoren je doorreis goed hebt gepland omdat niet alle wegen goed onderhouden zijn. Qua gastvrijheid en vriendelijkheid zit je hier ook helemaal top en communiceren is ook geen enkel probleem want zij spreken doorgaans goed Engels (en we gaat er van uit dat jij dat ook kan).

Peru

Voor de echte backpackers is dit de bestemming om naartoe te gaan. Het is hier avontuurlijk, de lokale bevolking van het land is vriendelijk en nog een reden dat veel solo-reizigers hier graag naartoe gaan is omdat Peru een goede toeristische infrastructuur heeft. Zo heb je veel verschillende rondleidingen (waarvan vele zelfs gratis) en genoeg touroperators die rondreizen organiseren. Tip: houdt je rugzak altijd goed in de gaten, reis alleen in taxi’s met een licentie, onderhandel altijd over prijzen en zorgt dat je je eigen toiletpapier bij de hand hebt.

IJsland

Beter bekend als het veiligste land ter wereld dus absoluut een aanrader voor solo-reizigers. Oké, niet het meest zonnige land maar het lokale landschap is beeldschoon wat alles helemaal goed maakt. IJsland heeft behoorlijk veel unieke natuurverschijnselen van sluimerende vulkanen, gletsjers, steile kliffen en wat we vooral ook niet kunnen vergeten: het noorderlicht. Fun fact: IJsland is erg gluten- en vegan vriendelijk en de lokale bevolking spreekt bijzonder goed Engels. Het enige nadeel aan IJsland is dat het niet het meest goedkope bestemming is. Dagelijkse boodschapen en overnachtingen komen wel met een dure prijskaart.

Marokko

De bestemming voor de ervaren solo-reiziger. Het is een levendig land met een rijke cultuur waar praktisch elk hoekje een plaatje is. Als vrouw denk je wellicht niet zo snel om alleen naar Marokko af te reizen maar gebaseerd op reisverhalen van vrouwen die het al hebben gedaan moet dit gegarandeerd op je buckelist.

Reis geboekt? Neem dan ook nog even deze reis checklist door. Dan kan je met een gerust hart het vliegtuit instappen.