De enige vent die ik ooit aan mijn ouders heb voorgesteld als “de vader van hun kleinkinderen”, liet ik nietsvermoedend achter in Nederland. Ik ging met een goede vriendin drie weken backpacken op de Filipijnen, het land dat het ware paradijs hoort te zijn. Het zou zwaar worden. Ik zou Alex intens gaan missen. Maar als ik terug was, zouden we de rest van ons leven met elkaar delen en daarom nog zo ontzettend veel tijd samen kunnen doorbrengen. Ik was er klaar voor.

Genieten gefaald

Een jaloerser vriendje heb ik nooit gehad. Dit was gewoon obsessief, bedacht ik mij achteraf. Maar ik besloot wel intens te gaan genieten van mijn vakantie. Deze was gewoon al geboekt en volgend jaar zou ik wel met Alex op vakantie gaan. Hij zou ongeveer elk feestje pakken op ADE, dus die zou zich de eerste week in ieder geval gaan vermaken. Daarna zouden we wel zien hoe ik hem gerust kon stellen. Maar het intense genieten mislukte.

soof-column-3-femfem

Aansteller

Schijnbaar heb ik er een radar voor, maar ik voelde een intense onrust in m’n lichaam, op ongeveer 10.300 km afstand. Ik rook het zelfs. Vanaf de eerste avond van ADE wist ik dat Alex wel heel essentiële dingen voor me verborgen hield, maar ik durfde niet te geloven dat hij net als alle andere mannen is. Tenminste, de mannen die ik ooit heb durven vertrouwen. Toch herkende ik dit gevoel, helaas, maar al te goed. Kris zei – wel met andere woorden, dat ik me aanstelde en dat niet hij, maar ik jaloers gedrag vertoonde. Maar zijn reactie op mijn lieve, geruststellende berichtjes, vertelde me genoeg. Na het aftellen van de weken, dagen, uren, wist ik niet hoe hard ik in z’n armen moest rennen op Schiphol. Ik zou het vast hebben verbeeld. Het kan niet. Het kan niet waar zijn dat deze lieverd dit mij aan doet. Het aantal keer seks daarna zei ook, helaas, iets anders.

Gefeliciteerd lieverd, hier: geen seks

Toen ik zelfs op mijn verjaardag mij er niet op mocht verheugen even goed uit elkaar getrokken en verwend te worden, wist ik dat er een manier moest zijn om boven tafel te krijgen waar hij dus schijnbaar zo van ontdaan is. Ik kon er niet van slapen en lag voor me uit te staren. Hij lag dicht tegen me aan, schattig te snurken. Zijn telefoon onbeheerd achter zijn rug. Natuurlijk had ik zijn code, maar dat is een grens die ik principieel niet wil overschrijden. Alléén omdat mijn lichaam bij de gedachte aan het doorzoeken van zijn telefoon zo extreem onrustig werd, en omdat ik hem vaak genoeg heb betrapt met de mijne in zijn hand, opende ik zijn WhatsApp.

Haar lichaamssappen

Ik schrok zo extreem van mezelf, dat ik zijn telefoon als een tikkende bom uit mijn handen liet vallen. Ik vermande me en scrolde door zijn appgesprekken. Mijn lichaam begon heviger te trillen naarmate mijn ogen over de gesprekken gleden. Het was bingo toen ik las dat het bed waarin ik op dat moment lag, even geleden nog besmeurd was met haar lichaamssappen. ‘Gelukkig’ was hij zo dom te vertrouwen op mijn privacybeleid in huis – hij had zijn appgeschiedenis niet verwijderd, balen zeg! Ik had voldoende sensatiemateriaal om me de hele nacht te vermaken, als het niet de super onrealistische soap was, waar ik op dat moment zelf in was beland.

Alsof ik ervaring had met dit soort gevallen (inderdaad, dit is extreem onbetrouwbare zak #2 in mijn leven) ben ik ‘vertrouwenspersonen’ gaan zoeken in zijn telefoon. Leonie zou ongetwijfeld zijn ingelicht door ‘m. Tot mijn grote verbazing had hij zelfs minuten volgepraat in voiceberichtjes. Ik moest iets bedenken waardoor ik ze ongestoord kon beluisteren. Ik sprintte naar de wc, en hij wist hoe laat het was.

The winner takes it all..

Na de klap in zijn gezicht en het dramatisch ontruimen van de kledingkast, verliet ik mijn eigen huis om hem afscheid te laten nemen van alles wat we hadden. Ja, we hadden alles samen. Met één, uh drie, domme moves van hem, ontelbaar veel steken in mijn hart en een trap op mijn ziel, voelde ik elke vorm van macht uit mijn lichaam glijden. Maar ik weet: ik ga hier sterker dan ooit tevoren uit komen!

Vorige #Soof gemist? Check hem hier.