Iemand die manipuleert, laat je twijfelen aan hun realiteit. Vaak verbloemen ze dit zo mooi dat je het niet eens door hebt. Maar laat je niet misleiden door al hun charmes en sneaky moves. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Dit zijn 3 soorten manipulators waar je vooruit moet kijken.

manipulator

Manipulators waar je voor uit moet kijken

Je denkt dat het je niet overkomt, maar let op! Het overkomt de beste, iedereen is namelijk vatbaar voor manipulators. Let vooral op onderstaande voorbeelden.

1. De intimidator

Iemand die heel intimiderend is maakt vaak gebruik van verbaal geweld, en heeft last van driftbuien. Doordat je je niet op je gemak voelt is het makkelijk om iets tegen je zin te doen. Dit klinkt heel extreem, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Een simpele vraag als “kun je niet tegen een grapje?”, doet zijn werk al.

2. De ‘good guy’

De naam zegt het al, de good guy zal er alles aan doen om zijn titel waar te maken. Hierdoor heb je veel medeleven voor die persoon en geef je diegene sneller zijn zin. Pas op, iemand die zich zo opstelt, is waarschijnlijk helemaal niet oprecht.

3. De betoveraar

Een betoveraar is vaak overdreven charmant. Ze creëren een speciale wereld voor jou, waar je verdwaald in kan raken. Doordat iemand jou zo inpalmt heb je vaak niet door dat het allemaal gemaakt is. Vele verrassingen en romantische activiteiten zorgen ervoor dat je blind wordt voor deze manipulators. Uiteindelijk heb je het gevoel dat je er wat voor terug moet doen, zelfs als je hoofd er helemaal niet naar staat.

Pas dus altijd op bij manipulators. Lees je erover in, wees alert en wees niet bang om de relatie te verbreken met zo’n persoon.

Lees ook: 5 tekenen dat je in een ‘toxic’ relatie zit