Dat Rolf Sanchez (29) een aardig woordje Spaans kan zingen weten we zo onderhand wel, maar dat de beste man ook een mooie vrouw aan zijn zijde heeft, wisten de meeste mensen nog niet. De Dominicaans-Nederlandse zanger is hartstikke populair geworden met Más Más Más, maar niet alleen op muzikaal gebied gaat het hem voor de wind. De vriendin van Rolf Sanchez is namelijk Sophia Mason, en dat is een leuk koppel om te zien.

Zangeres en danseres

De 25-jarige zangeres én danseres Sophia Mason is geboren in Engeland, maar opgegroeid in Nederland. Ze is al een aantal keer verschenen in Beste Zangers, dus misschien ken je haar daar al wel van.

Passie voor dans & zang

In 2017 studeerde ze af van Fontys Hogeschool en sindsdien is ze al in wat reclames en in het theater te zien geweest. Daarna kreeg de passie voor dansen de overhand. Sophia werkte al eerder met bekende choreografen als Keone & Mariel Madrid, Ed Wubbe, Isabelle Beernaert, Tony Adigun en Melanie C. Na haar bekendheid die ze kreeg van deelname aan het programma DanceSing, waar ze uiteindelijk tweede werd, kwam ze in contact met Rolf Sanchez, waar ze nu een prachtig koppel mee vormt.

In hun relatie spatten de vonken er dan ook vanaf. In een interview met Robert Rodenburg vertelde hij bijvoorbeeld het volgende: “We kunnen heel erg onszelf zijn. Ik heb een danseres als vriendin en je hebt bepaalde fantasieën en die kan ik met haar verwezenlijken. Zij staat heel erg open voor veel dingen. Die fantasieën kon ik niet altijd verwezenlijken omdat iemand niet lenig was bijvoorbeeld. Nu heb ik iemand ontmoet met wie alles kan.”

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez brak net als vriendin Sophia Mason vooral door dankzij een talentenjacht op televisie: in 2011 eindigde hij op de derde plaats in X Factor. In 2013 verhuisde Rolf naar de Dominicaanse Republiek, waar hij roots heeft, en daar ontstond het idee om zich te richten op Spaanstalige latinmuziek.

Het bleek een gouden zet, want inmiddels is Rolf een platencontract bij Sony onder het platenlabel ‘Latin Pulse Group’ rijker. Daarmee lonkt een carrière in Amerika, en dus verhuisde Rolf naar Miami, waar hij nu samenwerkt met Guianko Gómez, de producer van Marc Anthony.

Benieuwd naar de auditie van Sophia bij DanceSing? Hieronder kun je het bekijken!


Lees ook: Dit is bloedmooie nieuwe vriendin van zanger Gers Pardoel