Netflix weet ons de laatste tijd regelmatig te verrassen met nieuwe goede series. Eén van de toppers in de top 10 in een waargebeurde Spaanse thrillerserie. Enne, de reactie zijn lovend. Dat belooft heel veel goeds!

spaanse thrillerserie top 10 netflix
Bron: El Cuerpo en Llamas

El Cuerpo en Llamas

De Spaanse thrillerserie waar wij het over hebben is El Cuerpo en Llamas. Deze serie vertelt het spannende verhaal van een gevonden lichaam in het stuwmeer bij Foix in Barcelona. Het lijk is volledig verbrand en verkoold en start een groot nieuw schandaal. Het gaat namelijk om het lichaam van een politieagent.

Er komen, na de vondst van het lichaam, allerlei praktijken aan het licht. Zo blijkt dat de politieagent, genaamd Pedro, zich met duistere zaken bezighield. Dit heeft hem uiteindelijk zijn kop gekost, want hij is vermoord. Samen met twee andere collega’s hield hij zich bezig met seksuele schandalen en corruptie. Hoewel dit klinkt als een sterk bedacht fictieverhaal, is dit juist het tegenovergestelde. Deze serie vertelt een waargebeurd verhaal.

Oude bekende

In de serie worden de hoofdrollen gespeeld door Quim Gutiérrez en Úrsula Corberó. Die namen zeggen je in eerste instantie misschien niet zo veel, omdat het gaat om Spaanse acteurs. Toch is die laatste een oude bekende. Eentje waar wij meteen heel blij van worden! Als je de serie La Casa de Papel met veel plezier hebt gekeken, weet je namelijk wel over wie we het hebben. Eén van de hoofdrollen wordt namelijk gespeeld door niemand minder dan Ursula, zij vertolkt in deze serie de rol van Tokio.

Lovende reacties

Het kan dan ook niet anders dat de reacties tot nu toe lovend zijn. Het gaat weliswaar om een mini-serie, maar toch maakt-ie tot nu toe een hoop los bij de kijkers. Zo wordt de serie als “fascinerend” beschreven en kunnen kijker volges de reviews op IMDb niet stoppen met kijken. Hij staat dan ook niet voor niets in de top 10 van Netflix. Wil jij weten wat je kunt verwachten van El Cuerpo en Llamas? Bekijk hieronder de trailer van de Spaanse thrillerserie.