Een hele mond vol, we know, maar dat maakt deze lekkernij niet minder lekker! We kunnen dit ook wel omschrijven als een magische, winterse, chocoladehemel combo. De drie ingrediënten die iedere vrouw doen wankelen zijn: pindakaas, speculaas én Tony’s Chocolonely karamel-zeezout. The holy-trinity die we nodig hebben voor deze heerlijke kleine verslaving. Benieuwd hoe je deze maakt?

Schermafbeelding 2018-11-16 om 12.24.23
Bron: stasjakapitonov

Ingrediënten

  • 3oo gram speculaas of kruidnoten
  • 150 gram pindakaas
  • 1 reep Tony Chocolonely karamel-zeezout
  • Extra: een stuk witte chocolade als extra decoratie

How to make?

  1. Maal het speculaas of de pepernoten tot een fijn poeder in een keukenmachine. Of gebruik het kleine bakje van je staafmixer.
  2. Meng ongeveer 150 g pindakaas in delen door het speculaas poeder. Het moet een kneedbaar, samenhangend deeg worden waar je ballen van kunt rollen. Voeg nog wat pindakaas toe als het te droog is
  3. Rol kleine ballen (ongeveer 2 centimeter) van het deeg. Houd het deeg tussen je handpalmen en maak een draaiende beweging.
  4. Laat de ballen rusten in de koelkast terwijl je de chocolade smelt.
  5. Smelt tweederde van de reep au bain-marie in een kommetje. Zodra de chocolade is gesmolten, haal je het van het ‘badje’ en doe je de rest van de chocolade in blokjes erbij. Roer goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Op deze manier krijgt je chocolade een mooie glans en stijft het sneller op.
  6. Haal de speculaas-pindakaas ballen uit de koelkast en dip ze een voor een in de chocolade. Gebruik hiervoor een vork. Leg een balletje op een vork, doop ‘m onder in de chocolade en tik het teveel aan chocolade af op de rand van de kom.
  7. Leg de truffels op een bord of plaat bekleed met bakpapier. Versier de truffels met witte chocolade, door het te raspen of te smelten.
  8. Laat de truffels minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Dan rest ons enkel nog te zeggen: eet smakelijk!