Speciaal voor jullie gaan wij regelmatig op speeddate met de knapste mannen van het land. Wij onderwerpen hen daarbij aan 5 vragen over hun leven, denkwijze en visie op vrouwen. Deze week: Christiaan Grammer.

Christiaan Grammer is te herkennen aan een fantastische bos krullen en prachtige lichte ogen. De man woont in Zaandam en is 29 jaar oud. Hij werkt als filmmaker en is daarnaast werkzaam voor Cavemen samen met een van zijn beste vrienden.

“Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Als ik dat hoor denk ik steevast: zo is het ook.”

Christiaan, hoe begint jouw dag?

Met een slaperige kop en ontploft haar. Als ik eenmaal uit bed ben probeer ik goed te ontbijten, omdat ik van mijn broertje heb gehoord dat in krentenbollen van de AH to Go niet de goede voedingswaarden zitten voor een actieve start van de dag. Alles waar ik vroeger van dacht dat het gezond zou zijn, is dat tegenwoordig niet meer. Dus ontbijt ik met muesli en yoghurt, neem ik een lange douche, doe ik mijn push-ups en luister ik veel Ramses Shaffy op mijn Spotify. “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.” Dan denk ik steevast: zo is het ook en dan stap ik op mijn vouwfiets.

Ramses Shaffy, die zagen we niet aankomen. Wat is je lievelingsnummer aller tijden?

Ik kom altijd wel weer terug bij Johnny Cash – Solitary Man. Mijn afspeellijst is sowieso verouderd. Maar ik ben sinds kort trap gaan luisteren, bijvoorbeeld 21 Savage en Future.

Als je zelf zou mogen kiezen, wie zou jou dan spelen in een film over je leven?

Ik zou het vet vinden als een jonge Johnny Depp in mijn film op voetbalclub VVZ zit, over de Zaansche Schans loopt, boodschappen doet bij de Dirk en op de basisschool de Jagersplas zijn eerste kringgesprek heeft. Ja Johnny Depp, misschien een beetje cliché en oud, maar ik mag gelukkig zelf de vraag beantwoorden.

Je vertelde dat je op dit moment naast je werk voor Cavemen ook werkt als filmmaker. Wat zie jij jezelf over vijf jaar doen?

Ik wil documentaires gaan maken over de echtheid van het leven. Ik hoef daar niet voor te reizen ofzo. Ik vind het op micro niveau ook heel fijn. Ik wil iets leren over mezelf door middel van anderen om me heen. Mijn ultieme droom zou op dit moment zijn dat iemand een keer een traantje legt tijdens een filmfestival door mijn film.

Een knappe man als jij heeft aan aandacht van vrouwen vast niets te kort. Waar kijk je als eerste naar bij een vrouw?

Naar haar karakter.

Volg Christiaan hier op Instagram.