Speciaal voor jullie gaan wij regelmatig op speeddate met de knapste mannen van het land. Wij onderwerpen hen daarbij aan 5 vragen over hun leven, denkwijze en visie op vrouwen. Deze week: Jelmer de Boer.

Jelmer-speeddate-femfem

Jelmer de Boer is 30 jaar oud en is naast schrijver ook Business Development & Innovation Consultant bij Changing Life. Changing Life kun je kennen als moederbedrijf van Personal Body Plan en DoorMeal. Zijn werk doet hij bij voorkeur niet in Nederland maar ergens waar de zon schijnt. Ook heeft de knappe man onlangs een boek uitgebracht dat ‘Eet Taart Krijg Een Sixpack’ heet. Het boek geeft geen trainingsschema’s en taartrecepten maar helpt je om je niet over te geven aan de gekke dieetwereld. Wij wisten Jelmer met behulp van zijn lievelingseten, crème brûlée, over te halen om met ons op speeddate te gaan en dat wierp zijn vruchten af. Wij delen graag hoe dit verliep maar één ding kunnen we je alvast vertellen: de man heeft humor.

Je hebt voor je werk al veel toffe dingen gedaan en mooie plekken mogen bezoeken. Wat is tot nu toe het mooiste moment uit je leven?

Dat weet ik niet zo goed. Ik was wel trots toen m’n boek uit kwam en Arie Boomsma me daarmee had geholpen maar iedereen schrijft tegenwoordig boeken dus dat is nog wel te relativeren. Daarnaast is Arie de meest vriendelijke man ter wereld dus het was ook niet zo heel speciaal dat hij me hielp. Ook vond ik het wel een prestatie toen ik in 2010 3 bachelordiploma’s haalde op 1 dag maar daar heb ik tot vandaag de dag geen reet aan gehad. Veel mooier was de geboorte van m’n nichtjes: mijn nichtjes zijn liever dan al jullie nichtjes bij elkaar.

Je bent dus schrijver. Waar haal jij inspiratie vandaan?

Energiekevrouwenacademie.nl en voor de rest in boeken, op straat, in de tram, televisie, klanten, collega’s en fantasie. Ohja! Ook uit online magazines speciaal voor vrouwen! Verder wil ik, als ik later groot ben, een combinatie worden van Tim Ferriss, Arjen Lubach, Casey Neistat, Elon Musk, J. K. Rowling, Arie Boomsma, Kylie Jenner, Joost Prinsen en Sir David Attenborough.

Je vertelde dat je jouw werk het liefst ergens uitvoert waar de zon schijnt. Waar zou je leven als je overal op de wereld zou kunnen wonen?

In Amsterdam. Ik ben de helft van het jaar in het buitenland maar Amsterdam is toch wel echt de beste plek om terug te keren. Ook al is het er 8 maanden per jaar regenachtig, koud en donker. Het is er ook gezellig, veilig, fijn, mooi, vooruitstrevend en inspirerend. Mijn andere top 5 bevat Kaapstad, New York, Stockholm en Bali.

“Het is fijn als een vrouw iets sneller dan ik verbrandt in de zon, zodat ik niet iedere keer uitgelachen word als ik me niet goed heb ingesmeerd.”

We kunnen ons voorstellen dat de vrouwen, zeker met het vrouwenoverschot in Amsterdam, voor een man als jij in de rij staan. Welke kwaliteit in een vrouw bewonder je het meest?

Niet per se in een vrouw, maar in het algemeen vind ik eerlijkheid de belangrijkste waarde. Eerlijkheid en vertrouwen zijn samen de basis voor iedere relatie, of dat nou romantisch, vriendschappelijk of zakelijk is. Dat betekent dus óók, in dit geval, dat ik het waardeer als vrouwen tegen me zeggen dat ik idioot doe. En andersom verwacht ik dat ook. Verder is het fijn als een vrouw iets sneller dan ik verbrandt in de zon, zodat ik niet iedere keer uitgelachen word als ik me niet goed heb ingesmeerd. Maar vrouwen met die eigenschap bestaan volgens mij niet.

Jelmer, we zijn erachter gekomen dat je veel doet voor een goede crème brûlée maar waar mag die vrouw je ‘s nachts nog meer voor wakker maken?

Nergens voor. Ja, als de boel in de fik staat. Dan wel. Anders moet ze me gewoon lekker laten slapen. Ik heb het nodig. Ja, misschien dus voor crème brûlée. Zolang het maar gewone crème brûlée is. Niet met lavendel of chocola of andere gekkigheid.

Meer Jelmer? Volg hem hier om vaker verblijd te worden door zijn droge humor of knappe foto’s.