Speciaal voor jullie gaan wij regelmatig op speeddate met de knapste mannen van het land. Wij onderwerpen hen daarbij aan 5 vragen over hun leven, denkwijze en visie op vrouwen. Deze week: Ron Simpson.

Eindelijk! Ron Simpson stond vanaf dag 1 van onze speeddate geschiedenis hoog aan ons lijstje. Waarom? Omdat zo’n beetje iedereen Ron lijkt te kennen omdat de man simpelweg altijd overal aanwezig lijkt te zijn. Op het moment dat je echter aan anderen vraagt wat Ron doet, blijft een eenduidig antwoord ver te zoeken. Voor ons was één ding in elk geval wel duidelijk: wat Ron doet, doet hij met liefde. Je ziet hem vrijwel nooit zonder een brede lach op zijn gezicht. En de twinkeling die iedereen dan in zijn ogen kan zien is voor vele vrouwen moeilijk te weerstaan. Nu wij de stoute schoenen aantrokken om Ron mee op speeddate te vragen bleek het dan ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ron wilde met liefde antwoord geven op onze vragen. Uit de antwoorden die hij aan ons gaf bleek al snel dat hij zijn kleine lengte compenseert met een heel groot hart. Genoeg verteld, let’s go.

Ron, om maar meteen met de deur in huis te vallen: je bent in onze ogen een duizendpoot. Wat houdt je op dit moment bezig?

Van alles, maar de laatste tijd vooral avocado’s eigenlijk. Ron is mede-eigenaar van de Avocado Show, waarover we eerder schreven.  Ik heb meerdere bedrijven waaronder dus The Avocado Show maar ook 24K Agency en Night Vision. Hiermee doe ik allerlei toffe projecten voor onder andere Red Bull, Achmed Akkabi, Logitech, Jelmer de Boer, Philips, Samuel Leijten, Jimmy Woo, Reverse, Supperclub en de nieuwe Drake uit Almere. Ik zit dus inderdaad niet echt vaak stil.

Dat klinkt alsof je al een heleboel carrièredromen waar hebt mogen maken. Waar droom je nog over als het op je werk aan komt?

Ik moet zeggen dat de laatste tijd echt veel dromen uitkomen en mijn bucket list steeds korter wordt. Na een eigen restaurant openen, een platinum plaat krijgen, wereld nieuws halen en een effectief plan bedenken om de planeet een betere plek te maken mik ik nu eigenlijk op een merk bouwen en deze uitrollen in mijn lievelingslanden en steden. Oh ja, ik wil ook nog een boek schrijven!

Om elke dag weer vol goede moed aan de slag te kunnen is een goede nachtrust natuurlijk essentieel. Waar zouden we je ’s nachts dan alsnog voor mogen wakker maken?

Eten, avontuur, seks, hulp, reizen, wijsheid of een grap die echt niet kan wachten. Als het hier op aankomt ben ik eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

“Sindsdien vraag ik me elke ochtend voordat ik ga werken af met wie ik de “sunset” aan het einde van mijn dag ga bekijken en laat ik werk achter me zodra ik thuiskom.”

We kunnen ons voorstellen dat je met een druk en afwisselend leven zoals dat van jou elke dag toffe dingen mee maakt. Als je één dag uit je leven opnieuw zou mogen beleven, welke zou dat dan zijn?

Één dag uitkiezen lijkt bijna een onmogelijk opgave: het zijn er zo veel waar ik echt gelukkig van werd. Zoals mijn allereerste keer diepzeeduiken, mooie dagen met mijn familie of de geboorte van mijn neefjes en nichtjes. Toch kies ik dan voor 4 Juni 2009:  Ik was toen voor de allereerste keer op Bali. Die dag heeft één man mijn visie op de wereld veranderd. Mijn vrienden wilden vroeg het land in en ik wilde uitslapen, dus die middag eindigde ik alleen op het strand. Ik vind het heerlijk om soms even alleen te zijn. Eenmaal aangekomen op het strand, was er een man die mij letterlijk de hélé dag elke 30 minuten vroeg of ik nog iets wilde of nodig had. Biertje? Nee, dank je. Ananas? Nee, dank je. Duiklessen? Nee, dank je. Driver? Nee, dank je. En als zijn opties op waren, dan begon hij weer vooraan. Biertje? Ik kon het hem niet kwalijk nemen, hij probeerde gewoon geld te verdienen zoals wij dat allemaal doen. Maar stiekem irriteerde ik me wel een beetje, dat hij me niet even met rust kon laten in Paradise. Dit ging uren lang door, precies tot het moment dat de sunset ging beginnen. En toen ineens, zette hij zijn stoel naast de mijne, opende hij zijn koelbox, gaf hij me een biertje en wat ananas en zei hij: sun down, work down. We raakten in een urenlang gesprek over hoe hij elke dag met alles wat hij kan en heeft zijn best doet om geld te verdienen, maar dat zodra de zon onder gaat hij alleen maar van zijn vrijheid wil genieten. Elke dag werken zijn kinderen, zijn vrouw en hij op verschillende stranden. En elke ochtend speelt er maar 1 vraag: waar gaan we de sunset kijken vanavond? De zon ging onder en de beste man die me de hele dag zijn producten wilde verkopen, wilde het tijdens sunset alleen maar met me delen. Ik mocht hem hier geen geld voor geven. Zijn familie was die dag aan de andere kant van het eiland en dus werden wij familie die dag. Sindsdien vraag ik me elke ochtend voordat ik ga werken af met wie ik de “sunset” aan het einde van mijn dag ga bekijken en laat ik werk achter me zodra ik thuiskom. Een hele wijze les en een hele mooie dag.

Eigenlijk leren we hieruit ook dat we soms maar weinig nodig hebben en we onszelf hiervan vaak te weinig bewust zijn. Als het op vrouwen aankomt, welke uiterlijke verzorging vind jij dan overbodig?

Ik ben vooral voorstander van less is more. Ik ben gek op natural beauties. Ik heb helemaal geen problemen met make up hoor, maar als je met heel weinig heel ver weet te komen ben je de mijne. Ingewikkelde nagels en lak hoeft van mij niet per se, maar een mooie vrouw haar teennagels zien lakken is dan wel weer heel leuk.

Voor meer Ron volg je hem hier op Instagram.