Misschien is het al bijna zo ver, de vakantie is geboekt, de koffers zijn gepakt en je hebt die verhitte discussie gewonnen wie bij het raampje in het vliegtuig mag zitten. Het enige wat nu nog ontbreekt: SPF. Ja, je hoort het goed!

SPF belangrijk vliegtuig
Bron: @sincerelyjules

SPF in het vliegtuig

Niet alleen tijdens je zonvakantie moet je SPF dragen maar ook al tijdens de reis ernaartoe. Zelfs terwijl je op kilometers hoogte door de wolken zweeft, is het insmeren met zonnebrandcrème een absolute must. Misschien laat je nu een traantje van geluk, dat dat betekent dat je dan dus al een kleurtje kan krijgen.

Maar dan hebben wij slecht nieuws voor jou. Het zit namelijk zo, de ramen van vliegtuigen zijn niet in staat om de schadelijke UV-straling van de zon volledig tegen te houden. Ja, zelfs als je denkt dat die dikke raampjes je wel zullen beschermen. Helaas, ze blokkeren weliswaar de UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor de sunkissed look, maar ze laten de gevaarlijke UVA-stralen ongehinderd door. Dus bewaar de Haarlemmerbruin nog maar even voor op het strand.

Factor 30

Een uur lang op 30.000 voet hoogte achter dat zonnige vliegtuigraampje zitten. Dat komt neer op dezelfde hoeveelheid straling als maar liefst 20 minuten onder de zonnebank! Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Dus, hier zijn de gouden regels voor het beschermen van je huid op hoogte: zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème bij de hand hebt met minstens factor 30 en smeer deze om de twee uur opnieuw in. De volgende keer dat je het vliegtuig instapt en een plekje bij het raampje hebt weten te bemachtigen, laat die zonnebrandcrème dan niet achterwege. Je huid verdient ook een zorgeloze vlucht!

Nog steeds niet overtuigd? Bekijk de onderstaande TikTok van @FindingFiona voor een haarfijne uitleg. Jouw huid zal je dankbaar zijn!

@findingfiona ❌ Why you NEED to do this one thing on every flight #traveltips #skincare #sunscreen #beautyhacks #flighttips ♬ original sound – findingfiona ✈️🤍