Heb je altijd al eens een tattoo uit willen proberen voordat je hem laat zetten? Nou kan je aan de slag gaan met een tijdelijke tattoo maar om de keuze nou nóg makkelijker te maken kan je ook aan de slag met een app waardoor je nooit meer hoeft te twijfelen.

Girls having fun on road trip

Augmented reality

Augmented reality is een techniek die tegenwoordig steeds vaker terug te zien is in apps. Pokémon Go is een goed voorbeeld van een app die hier gebruik van maakt. Augmented reality is een variant van virtual reality waarbij de al bestaande realiteit aangepast wordt. Er worden elementen aan al bestaand beeld toegevoegd, weggehaald of elementen worden vervormd. Bij deze nieuwe app kan je door middel van deze techniek tatoeages uitproberen zonder dat je hoeft te knoeien met tijdelijke tattoos!

Hoe het werkt

De gratis app heet Inkhunter. De app heeft een brede selectie aan tattoo designs van verschillende artiesten die jij op jezelf gratis uit kunt proberen. Het enige wat je hoeft te doen is drie streepjes op je huid tekenen op de plek waar je de tattoo zou willen zetten. De app plaatst door middel van de AR techniek de tattoo op de gewenste plek. Hierna kan je zelf nog spelen met de grootte en helderheid van de tattoo. Je kan er een foto van maken en deze opslaan in de app. Op deze manier kan je heel makkelijk zien of je een tattoo mooi vindt bij jezelf en of de plek die je in gedachte had geschikt is. De perfecte manier om een grote fout te voorkomen dus!

Alle ontwerpen die op de app terug te vinden zijn afkomstig van verschillende tattoo artiesten vanaf de hele wereld. Artiesten hebben de mogelijkheid om hun ontwerpen te uploaden op de app zodat mensen ze kunnen uitproberen. Je kan ook zelf tattoos ontwerpen in de app of foto’s uploaden vanuit je galerij. Dus er is eigenlijk geen enkel design wat je niet uit kan proberen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door INKHUNTER – TATTOO APP (@inkhunterapp) op

Dus ben jij iemand die ontzettend twijfelt over een tatoeage, probeer dit uit! Dan weet je zeker dat je geen spijt krijgt.