Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij, dus is het ook weer tijd voor goede voornemens. Sporten is voor veel mensen ieder jaar een goed voornemen wat lastig is om daadwerkelijk na te komen. Sporten kost naast motivatie en tijd namelijk ook vaak gewoon geld. Een sportschool abonnement, sportkleding en apparatuur voor thuis kost natuurlijk niet niks. Maar sporten hoeft natuurlijk helemaal niet duur te zijn. Wij hebben de handigste manieren verzameld om sporten leuker én betaalbaarder te maken. Geen tijd meer voor excuses dus dit jaar!

gratis sporten FEM FEM

1. Sport samen

Wil je ook meer sporten, maar vind je het lastig om jezelf aan het trainen te krijgen? Sporten met vrienden is niet alleen leuk, het werkt ook nog eens motiverend. Maar je hoeft eigenlijk helemaal niet echt met sporten bezig te zijn om samen aan jullie gezondheid te werken. Ga bijvoorbeeld samen een lange wandeling maken. Gebruik deze tijd om met elkaar te praten en samen te bewegen. Op deze manier werk je eigenlijk al aan je gezondheid zonder er over na te denken, en je brengt gezellig wat tijd door met je vriend(in). Gevolg: je houdt het makkelijker vol!

2. Gebruik een app

Je wilt heus wel meer bewegen, maar vindt het lastig vol te houden. Ook schiet het er vaak bij in. Je moet nog werk afmaken, er staan nieuwe afleveringen van je favo serie online en je moet nog koken. We snappen je, maar zo schiet dat sporten er natuurlijk wel erg snel bij in…

Wij bij FEM FEM ontdekten hier een slimme oplossing voor. Met de nieuwe app van a.s.r. Vitality app start je een beweegprogramma dat jou gemotiveerd houdt om te blijven sporten door je te belonen. Hoe dat dan werkt? Beloning is een bewezen tactiek om je te motiveren meer te bewegen en dat ook langdurig vol te houden. Zo krijg je iedere week een nieuw weekdoel dat je haalt door stappen te zetten en/of je hartslag te verhogen. Haal jij je bewegingsdoel? Dan krijg je Vitality Punten. Die punten wissel je in voor weekbeloningen, zoals een Bol.com cadeaubon. Ook tellen de punten mee voor je jaarlijkse Vitality Status. Hoe hoger deze status, hoe meer cashback jij ontvangt op je aanvullende zorgverzekering, Apple Watch of Fitbit. Doordat de app op een intrinsieke manier motiveert, word je niet alleen beloond met cadeaubonnen en cashback, ook met een vitaal leven. Win-win!

a.s.r. Vitality

 

3. Ga naar buiten

Ben je sporten in je woonkamer zat? Ga dan lekker naar buiten. Maak een lekkere wandeling door het bos, door het park of door de stad. Dit is vooral fijn als je een hond hebt om mee te gaan lopen, dan dient jouw trouwe viervoeter weer als extra motivatie. Even lekker gaan wandelen kan ook heel fijn zijn om je hoofd te legen na een stressvolle dag. Of als je de hele dag achter je bureau zit op kantoor is het ook heerlijk om even te bewegen en een frisse neus te halen. Heb je een park in de buurt? Gebruik dit dan ook, door er te gaan hardlopen of doe mee met een buiten groepsles.

4. Gebruik je eigen lichaamsgewicht

Gewichten en sportapparatuur voor in huis kan enorm duur zijn. Maar om thuis te kunnen sporten heb je dit helemaal niet nodig. Gebruik je meubels en je eigen lichaamsgewicht om te sporten. Ga op zoek naar oefeningen die geen extra hulpmiddelen nodig hebben en bouw daarmee een routine op. Maak ook vooral gebruik van jouw huis terwijl je dit doet. Doe bijvoorbeeld een wall sit tegen de muur terwijl je wacht op je koffie. Gebruik de trap of een krukje voor steps. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden te vinden in huis, en dat is helemaal gratis.

5. Maak gebruik van free trials

Als je toch graag de investering wil maken in een goed sportschool abonnement, probeer het dan eerst uit. Veel sportscholen geven je de mogelijkheid om eerst een keer te komen om hun service uit te proberen. Als je in een grote stad woont kan je dus eerst een aantal sportscholen uitproberen voordat je de investering maakt. Hierdoor verlaag je de kans dat je spijt krijgt van je beslissing. Voor iedereen die toch graag thuis wil blijven sporten, kunnen dit het beste doen met behulp van YouTube of een app. Veel van deze apps kosten een paar euro, maar hiervoor kan je ook gebruik maken van een uitprobeer periode. Zo krijg je de eerder genoemde a.s.r. Vitality app nu bijvoorbeeld 4 maanden gratis in combinatie met een zorgverzekering bij Ditzo of de Amersfoortse! Na 4 maanden  betaal je €3,50 per maand. Haal jij weekdoel, dan heb je de kosten er al uit.

via GIPHY

Wedden dat jij met deze tips automatisch meer gaat bewegen?

Lees ook: Een rood hoofd na het sporten is een teken dat je kneiter gezond bent