Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij, dus is het ook weer tijd voor goede voornemens. Sporten is voor veel mensen ieder jaar een goed voornemen wat lastig is om daadwerkelijk na te komen. Sporten kost naast motivatie en tijd namelijk ook vaak gewoon geld. Een sportschool abonnement, sportkleding en apparatuur voor thuis kost natuurlijk niet niks. Maar sporten hoeft natuurlijk helemaal niet duur te zijn. Wij hebben de handigste manieren verzameld om sporten goedkoop én leuk te maken! Geen tijd meer voor excuses dus dit jaar.

gratis sporten FEM FEM

1. Sport samen

Sporten met vrienden is niet alleen leuk, het werkt ook nog eens motiverend. Maar je hoeft eigenlijk helemaal niet echt met sporten bezig te zijn om samen aan jullie gezondheid te werken. Ga bijvoorbeeld samen een lange wandeling maken. Bezoek een stad waar jullie al een tijdje heen wilden. Gebruik deze tijd om met elkaar te praten en bezoek tussendoor bijvoorbeeld een leuk winkeltje. Op deze manier werk je eigenlijk al aan je gezondheid zonder er over na te denken, en je brengt gezellig wat tijd door met je vriend(in).

2. Gebruik YouTube

YouTube is een geweldig platform waar bijna alles op te vinden is, dus ook work-out inspiratie. Ga op zoek naar video’s van mensen die thuis sporten of video’s van groepslessen. Deze methode is vooral handig voor beginners. Door het gebruiken van video’s kan je nieuwe oefeningen leren en kan je precies zien hoe alles moet. En het allergrootste voordeel hieraan is dat je pauze’s kan nemen wanneer je wil. Moet jij even op adem komen terwijl ze in de video alweer doorgaan naar het volgende? Geen probleem, zet gewoon de video op pauze.

3. Gebruik je eigen lichaamsgewicht

Gewichten en sportapparatuur voor in huis kan enorm duur zijn. Maar om thuis te kunnen sporten heb je dit helemaal niet nodig. Gebruik je meubels en je eigen lichaamsgewicht om te sporten. Ga op zoek naar oefeningen die geen extra hulpmiddelen nodig hebben en bouw daarmee een routine op. Maak ook vooral gebruik van jouw huis terwijl je dit doet. Doe bijvoorbeeld een wall sit tegen de muur terwijl je wacht op je koffie. Gebruik de trap of een krukje voor steps. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden te vinden in huis, en dat is helemaal gratis.

4. Ga naar buiten

Ben je sporten in je woonkamer zat? Ga dan lekker naar buiten. Maak een lekkere wandeling door het bos, door het park of door de stad. Dit is vooral fijn als je een hond hebt om mee te gaan lopen, dan dient jouw trouwe viervoeter weer als extra motivatie. Even lekker gaan wandelen kan ook heel fijn zijn om je hoofd te legen na een stressvolle dag. Of als je de hele dag achter je bureau zit op kantoor is het ook heerlijk om even te bewegen en een frisse neus te halen. Heb je een park in de buurt? Gebruik dit dan ook in de warmere maanden van het jaar. Ga er hardlopen of doe yoga.

5. Maak gebruik van free trials

Als je toch graag de investering wil maken in een goed sportschool abonnement, probeer het dan eerst uit. Veel sportscholen geven je de mogelijkheid om eerst een keer te komen om hun service uit te proberen. Als je in een grote stad woont kan je dus eerst een aantal sportscholen uitproberen voordat je de investering maakt. Hierdoor verlaag je de kans dat je spijt krijgt van je beslissing. Voor iedereen die toch graag thuis wil blijven sporten zijn er ook verschillende apps die je hiervoor kan downloaden. Veel van deze apps kosten een paar euro, maar hiervoor kan je ook gebruik maken van een uitprobeer periode. Zo maak je nooit meer een verkeerde beslissing als het op sport investeringen aankomt.

Shop hier de leukste sportkleding: