Ze zeggen altijd dat je de alcohol eruit kunt zweten door een goede work-out te doen wanneer je een flinke kater hebt, maar is dat wel zo? Wij gingen op onderzoek uit en vonden eindelijk duidelijkheid. Sporten wanneer je een kater hebt, lijkt helemaal niet zo handig te zijn. Maar waarom dan?

Uitgedroogd tijdens een kater

Eigenlijk is het heel simpel. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, waardoor we ons meteen slecht beginnen te voelen wanneer we uitgedroogd raken. Als je te veel alcohol drinkt, raak je uitgedroogd. De grootste oorzaak van het zieke gevoel tijdens een kater wordt dan ook veroorzaakt doordat je uitgedroogd bent.

sporten wanneer je een kater hebt
Bron: Pinterest

Vochtverlies tijdens het sporten

Je voelt de bui misschien al een beetje hangen. Juist wanneer je uitgedroogd bent, is het alles behalve handig om te sporten want tijdens het sporten verlies je door middel van zweten nog meer vocht. Daarnaast wordt niemand er gelukkig van om flink te sporten wanneer je je eigenlijk niet echt goed voelt. Er bestaat dus een kans dat je je nog slechter kan gaan voelen als je ervoor kiest om het er wel even uit te zweten.

Is het schadelijk om wél te sporten wanneer je een kater hebt?

Het laatste wat je wil is je eigen lichaam tot het gaatje uitdagen. Het is dan ook niet aan te raden om te sporten, omdat je met hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid zeker niet op je best bent. Hierdoor zou je misschien zelfs kunnen zorgen voor blessures of andere pijntjes. Maar is het ook echt schadelijk om te sporten? Daar is op dit moment nog weinig over bekend. Zoals het er nu uitziet, kun je sporten. Toch zouden we je aanraden om het gewoon niet te doen! Hydrateren is een stuk belangrijker als je je beter wil voelen.