Alhoewel het wel blijkt dat je in de sportschool de meeste kans hebt op het scoren van een date, is er toch ook onderzoek waaruit blijkt dat je je sport regime zou in moeten wisselen voor seks. En tja, meer seks is natuurlijk nooit verkeerd. Al helemaal niet als het goed en gezond is voor je lichaam.

sportschool seks FEM FEM

Tijdens de seks komen er verschillende neurotransmitters vrij wat heel goed is voor je lichaam en voor het volgende kan zorgen:

Je hoofdpijn gaat weg

Niet alleen neurotransmitters komen vrij maar ook het stofje oxytocine, oftewel een hormoon dat werkt als een soort pijnbestrijder in de hersenen. Dus heb je veel hoofdpijn door bijvoorbeeld stress, dan kan het verdwijnen tijdens de seks.

Je slaap veel beter

Seks zorgt voor een veel betere nachtrust. In Engeland is er zelfs een studie waaruit bleek dat 1 op de 6 vrouwen na een sekspartij langer en dieper sliepen.

Het is wél een workout

Een veel voorkomende discussie: is seks nou wel of geen workout. Kijk, je zult er nooit hetzelfde resultaat van krijgen zoals je krijgt als je wekelijks veel in de sportschool te vinden bent maar je gebruikt wel allerlei verschillende spieren en dat betekent natuurlijk dat je calorieën verbrand. Wat wel mooi is meegenomen is het feit dat je je bekkenbodemspieren traint wat je kan beschermen tegen incontinentie en lekkages.

Het geeft je humeur een boost

Als je een orgasme hebt dan komt wederom weer het stofje oxytocine vrij. Oxytocine wordt door vele gezien als de liefdeshormoon wat gekoppeld is aan het gevoel van euforie, blijdschap en comfort.

Het geeft je energie

De chemicaliën die vrijkomen in je hersenen tijdens de seks verminderd het stofje cortisol. Cortisol wordt gezien als de bad guy voor je lichaam omdat het stress kan veroorzaken. Door het verminderen van cortisol zorg je ook dat jouw lichaam niet vermoeid raakt.

Het is goed voor je hart

Het is uiteraard gelinkt aan je emoties maar volgens artsen hebben mensen die regelmatig seks hebben ook een kleinere kans op hartziektes.